Delta Đenerali osiguranje povećalo je u prošloj godini premiju za 43 odsto tako da je ukupan iznos premije dostigao 6,3 milijarde dinara ili oko 80 miliona evra. Sa 51 poslovnicom u 39 gradova Srbije, Delta Đenerali pokriva 14 odsto tržišta – izjavio je juče, na konferenciji za novinare, Nebojša Divljan, generalni direktor i predsednik Upravnog odbora Delta Đenerali osiguranja.

Delta Đenerali osiguranje povećalo je u prošloj godini premiju za 43 odsto tako da je ukupan iznos premije dostigao 6,3 milijarde dinara ili oko 80 miliona evra. Sa 51 poslovnicom u 39 gradova Srbije, Delta Đenerali pokriva 14 odsto tržišta – izjavio je juče, na konferenciji za novinare, Nebojša Divljan, generalni direktor i predsednik Upravnog odbora Delta Đenerali osiguranja. Divljan je rekao da su planovi za ovu godinu postizanje 100 miliona evra ukupnih premija i osnivanje kompanija u Crnoj Gori i Republici Srpskoj. Prošle godine proslavili smo 175 godina poslovanja, i podelili smo 4,5 miliona akcija zaposlenima u našoj kompaniji. Đenerali i PPF grupa su prošle godine ujedinili svoje poslovanje u centralnoj i istočnoj Evropi i time stvorili međunarodnu grupu sa 2,6 milijardi evra bruto premija i ukupno devet miliona klijenata – rekao je Diego de Đenaro, zamenik generalnog direktora Delta Đenerali osiguranja. Nataša Marijanović, direktor i portfolio menadžer Delta Đenerali dobrovoljnog penzijskog fonda izrazila je zadovoljstvo zbog rezultata postignutih u prvoj godini poslovanja, koju su završili sa imovinom vrednom 670 miliona dinara i više od 34.000 članova.
Prokuplje – Prokuplje je ove godine iz Nacionalnog investicionog plana dobilo dva milona evra namenjenih prvenstveno za izgradnju sabraćajnica i infrastrukture, izjavio je juče u Prokuplju potpresednik Vlade Srbije Božidar Đelić. On je podsetio da će 50 miliona dinara biti uloženo u sanaciju lokalnih puteva, 79 miliona namenjeno je za poboljšanje vodosnabdevanja, 10 miliona dinara za zagrevanje sportske hale „dr Zoran Đinđić“ u Prokuplju, 11.5 miliona za edukaciju, a četiri miliona dinara za izgradnju nove meteorološke stanice. Đelić je, prilikom posete Prokuplju, najavio da će u narednom periodu Vlada Srbije izgraditi posebnu strategiju ravnomernog razvoja u Srbiji pri čemu će se posebna pažnja posvetiti najnerazvijenijim delovima kao što je jug Srbije, kako bi se poboljšao kvalitet života.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari