U Inđiji počela izgradnja fabrike guma japanske kompanije Tojo tajers

Ostavite komentar


  1. Medjunarodna i ekonomska saradnja Srbije i ostalih zemalja na zavidnom je nivou, otvaranje fabrike guma u Indjiji evidentan je pokazatelj nasih odnosa sa Japanom koji ce omoguciti privredni rast i nova radna mesta.

  2. Sta, tih 240 miliona godisnje ce, kao, ostati Srbiji? Da progutamo sto cemo dobiti prljavu tehnologiju i zagadjenje okoline jer nam je zaposlenje naroda preko potrebno, ali da ce Srbija imati dugorocnu korist od te fabrike, cisto sumnjam. Kad predsednik i premijerka veselo i „s uzbudjenjem“ pricaju o novim investicijama, fabrikama, zaposlenju i platama „nikad vecim“, o uspesima „najvecim u regionu“ ili cak „najvecim u Evropi“, nikada za potrebno ne smatraju da nas obaveste koliko je do sada tih „najvecih uspeha“, odnosno investitora pobeglo iz Srbije i koji su to investotori. Koliko ljudi su ostavili bez posla, koliko dugova su ostavili Srbiji, koliko neisplacenih plata su ostavili i sta drzava Srbija radi po tom pitanju. A ni novinari na konferencijama za stampu ne postavljaju to pitanje. Zasto?

  3. Kako se prepoznaju zemlje treceg sveta? Prvo: o svemu odlucuje korumpirani „tata“. Drugo: on pravi korupcionaske dilove sa inostranim firmama i prodaje sve sto moze samo da bi se „ugradio“. Trece: hvali se zvicnim imenima „preduzimaca“ koji sa njim posluju zato sto u svojim drzavama ne bi smeli ni da pomisle da rade ono sto u njegovoj rade bez pardona. Cetvrto: on im omogucava da ostvare enormni profit tako sto iznose pare, ne placaju takse, o radnicima brinu manje nego sto su to i robovlasnici radili i na kraju, ne brinu ni o jednom jedinom propisu (npr o zagadjenju vazduha, seci suma, trovanju vode…), jer im je sef obezbedio zastitu od zakona. Da li vam se cini poznato?

  4. Pet miliona guma!
    Za skoro svakog gradjanina Srbije po jedna godisnje. Da je udahne.
    Ukljucujuci i nasu decu.
    Mozda je ipak bolje motati kablove.

  5. 560 radnika je impresivna cifra. Mnoštvo ovakvih investicija već ranije u velikoj meri je iznivelisalo sve ono što je Srbija izgubila na polju ekonomije u postpetooktobarskim godinama.

  6. Važna investicija.. Ceo svet se suočava sa korona krizom i zato je svako novo radno mesto dragoceno.

Ostavite komentar


Ekonomija

Radnici ŽIT-a u ponedeljak i utorak protestuju ispred Vlade Srbije 10

Radnici ŽIT-a u ponedeljak i utorak protestuju ispred Vlade Srbije

Nezadovoljni zbog toga što mesecima ne primaju lične dohotke radnici Železničkog integralnog transporta, predvođeni predstavnicima Sindikalne organizacije ŽIT Beograd i Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata ŽIT-a, u ponedeljak i utorak u periodu od 10 do 12 časova potestovaće ispred zgrade Vlade Srbije u Beogradu.

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.