U Kragujevcu se sutra otvara Sajam građevine 1Foto: Z.S.M.

Od 3. do 5. marta, pod pokroviteljstvom grada Kragujevca, a uz podršku Građevinskog klastera Šumadije i Pomoravlja, organizuje se „Sajam građevinarstva 2022.” na kome učestvuje 20 izlagača. Otvaranje je sutra, tačno u podne.

– Ovo je treća manifestacija koju Šumadija sajam organizuje, a učešće je potvrdilo 20 izlagača – kazao je Aleksandar Lazović, direktor Šumadija sajma.

On je najavio da će se na štandovima kragujevačkog Sajma predstaviti proizvođači građevinskog materijala, preduzimači, izvođači radova.

– Još jedan od segmenata, koji će biti prisutan, je zaštita zdravlja na radu, što je, kako je istakao Lazović, novina u odnosu na prethodne manifestacije ovakvog tipa.

Po njemu ovo je možda prvi sajam koji je bilo lako organizovati u odnosu na prethodne, jer građevinarstvo pogotovo u Kragujevcu, za vreme epidemije kovida doživelo ekspanziju.

– Sve vreme se gradilo, i za razliku od drugih privrednih grana koje su značajno osetili probleme izazvane pandemijom, ovaj sektor to nije, zaključio je Lazović i dodao da je Kragujevac jedno veliko gradilište, a uz Beograd možda i najveće u Jugoistočnoj Evropi.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari