U novoj hali posao za 250 radnika 1Foto: Z. Panić

Kompanija “E Miroljo“ u Pirotu oprema novu halu konfekcije a u toku je i konkurs za prijem novih 250 radnika koji će u ovoj hali šiti modnu konfekciju.

Posle hale 1 u kojoj radi 250 radnika, rekonstrukcijom još jedne hale stvaraju se uslovi za zapošljavanje novih radnika i povećanje proizvodnje. U novoj hali 2 radiće 250 radnika, najavljuju iz ove kompanije.

– U ovoj hali će se takodje raditi ženski modni program za trogovačku mrežu “E Mirolja“ a ne za druge kupce ili lon poslovi. Ova hala je bila u dosta lošem stanju. Praktično se radi kompletna rekonstrukcija od poda do krova, rade se instalacije, podovi, sanitarni čvor i ostali prateći objekti. Stvaraju se uslovi za nesmetan rad. Očekujemo da se sve to završi do kraja novembra i da onda počne prijem radnika. Čeka se led rasveta iz Italije i da se postave mašine- kaže jedan od rukovodilaca fabrike “E Miroljo“ u Pirotu Ljubomir Sotirov.

Posle radova na rekonstrukciji ove hale, počeče prijem radnika a interesovanje radnika za rad u ovoj hali postoji.

– Svakodnevno primamo zahteve. I na minulom Sajmu zapošljavanja bilo je interesovanje ne samo bivših nego i novih radnika. Imamo dobru saradnju sa Filijalom NSZ i lokalnom samoupravom u Pirotu. Podržali su naš projekat. U Pirotu se oseća nedostatak radne snage pošto se već godinama u Tehničkoj školi ne školuju učenici tekstilne struke.Postoji ideja da se ponovo otvori jedno odeljenje. Lokalna samouprava je zainteresovana za obuku i prekvalifikaciju radnika koji žele da rade u konfekciji- kaže Sotirov.

Podsećamo da je firma “Miroljo d.o.o.“ iz Dimitrovgrada krajem oktobra prošle godine kupila pirotsku fabriku “AHA Mura Prvi maj“ u stečaju i da je početkom januara ove godine počela proizvodnju ženske konfekcije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari