U okolini Užica biće kamp za kineske radnike koji će graditi obilaznicu oko grada 1Foto: Grad Užice

Nadomak Užica, u selu Volujac, gradiće se kamp za smeštaj radnika iz Kine koji će graditi obilaznicu oko grada.

To je rečeno na današnjem sastanku predstavnika kineske kompanije Power Construction Corporation of China Limited, koja će graditi obilaznicu, i gradonačelnice Užica Jelene Raković Radivojević.

U Volujcu, kako je saopšteno, „kineska kompanija je zakupila parcele na pet godina za gradnju tog kampa“.

„Montažne kućice su poručene i stižu iz Kine, a pripremne radove na izgradnji kampa izvodiće firme iz Užica“, saopšeno je iz gradske uprave i navedeno da „će se materijal koristiti iz užičkih kamenoloma“.

„U kampu u Volujcu boraviće oko 60 radnika iz Kine i oko 90 radnika iz firmi podizvođača. Broj radnika znatno će se uvećati, početkom radova na tunelu Kadinjača“, navode u gradskoj upravi.

U martu ove godine u Užicu, prilikom potpisivanja ugovora sa tom kineskom kompanijm o projektovanju i izgradnji obilaznice, ministar Tomislav Momirović je rekao da će „gradnja, najverovatnije, početi za tri meseca i da će se završiti u naredne dve goodine“.

Međutim, na današem sastanku, a prema saopštenju gradske uprave, „kineski predstavnici su istakli da se, u prethodnom periodu, radilo na neophodnim pripremnim aktivnostima“.

Takođe, navedeno je i to da je „izrada urbanističkog projekta pri kraju, a da će se javna rasprava o njemu održati u prvoj polovini oktobra ove godine“.

Gradnja obilaznice od skoro pet kilometara, trebalo bi uveliko da traje, kako je to obećao šef drave Aleksandar Vučić koji je, 17. avgusta 2021. godine u Užicu, rekao da će „radovi početi u septembru ili oktobru“ te godine.

U martu ove godine gradonačelnica je rekla da je „vrednost tog projekta 28,9 miliona evra“ i istakla da je „taj novac obezbeđen“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari