U Tirani danas počinje konferencija posvećena turizmu na Zapadnom Balkanu 1Foto: Ljiljana Bukvić

U Tirani danas počinje konferencija posvećena turizmu na Zapadnom Balkanu na kojoj će učestvovati resorni ministri zemalja tog regiona, predstavnici Evropske komisije i drugi relevantni akteri.

Učesnici konferencije „Uklanjanje barijera za održivi razvoj turizma“, u organizaciji Saveta za regionalnu saradnju (RCC), na panelima će govoriti o uticaju pandemije kovida 19 na turizam, poboljšavanju poslovne klime za održiva ulaganja u turizam, inovacijama i kreativnosti u službi turizma i drugim temama.

Prateći dogadjaj biće održan 13. maja sa sastankom turističkih operatera Zapadnog Balkana pod nazivom „Savladavanje trenutnih izazova u turističkoj industriji“, na kojem će biti razgovora o izazovima turističke industrije i unapredjenju ponude Zapadnog Balkana.

Konferenciju će otvoriti generalna sekretarka RCC-a Majlinda Bregu i ministarka turizma i životne sredine Albanije Mirela Kumbaro, dok će u panel diskusijama, izmedju ostalih, učestvovati ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Tatjana Matić, ministar finansija Severne Makedonije Krešnik Bekteši, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Staša Kosarac i ministarka trgovine i industrije Kosova Rozeta Hajdari.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.