U Zrenjaninu počinje obuka za eAgrar naredne nedelje 1Foto: M.P./Danas

Obuke i neposredna pomoć poljoprivrednim proizvođačima u Zrenjaninu pri izdavanju parametara za njihov elektronski identitet biće organizovani naredne nedelje u mesnim kancelarijama, počev od ponedeljka 30. januara.

Obuke i predavanja organizuju Grad Zrenjanin i Poljoprivredna stručna služba u svim naseljenim mestima, u cilju pomoći poljoprivrednim proizvođačima za pristupanje internet platformi eAgrar.

Kako su naveli iz loklane samouprave, predstavnici PSS obučeni za rad u novoj aplikaciji, prvo će posetiti Mihajlovo, u ponedeljak, 30. januara, a obilasci će po selima trajati do srede, 8. februara.

Po rasporedu, u mesnim kancelarijama nakon Mihajlova i Jankovog Mosta, nalazi se Klek u utorak, 31. januara, zatim Lazarevo, Zlaticu, Perlez i Knićanin u sredu, 1. februara.

U Orlovatu su u četvrtak, 2. februara a u Tomaševcu i Lukićevu u petak, 3. februara.

Farkaždin i Aradac obićiće u ponedeljak, 6. februara a Belo Blato, Čentu, Stajićevo, Botoš i Banatski Despotovac u utorak, 7. februara.

Elemir, Taraš, Melenci i Lukino selo -na rasporedu su za sredu, 8. februar.

Aplikacija eAgrar, koja predstavlja novi poljoprivredni informacioni sistem u okviru eUprave, uvodi se u cilju modernizacije i ubrzanja procesa upisa i promene podataka u Registru poljoprivrednih gazdinstava, kao i bržeg odobravanja podsticaja i isplata u istoj godini.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari