Unapređenje ekonomskih i trgovinskih odnosa glavni cilj 1

Već četvrtu godinu zaredom u prestonici Srbije održava se međunarodni industrijski sajam „Ekspo-Rusija Srbija 2017“, kao i Beogradski poslovni forum.

Organizatori ove manifestacije, koja će biti održana od 15. do 17. marta u hotelu Metropol, su AD Zarubež – Ekspo i Privredna komora Srbije, pod patronatom Privredne komore Ruske Federacije, a uz podršku Državne Dume i Saveta Federacije, Ministarstva spoljnih poslova Ruske Federacije, Ministarstva privrede i trgovine Ruske Federacije, Ambasade i Trgovinske misije Rusije u Srbiji, Ambasade Srbije u Rusiji, kao i predstavništava drugih država na Balkanu. Kako su najavili organizatori ceremoniji otvaranja prisustvovaće najviši zvaničnici Srbije, uključujući kopredsedavajućeg rusko-srpskog Međuvladinog komiteta za trgovinsku, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju, ministra spoljnih poslova Srbije Ivicu Dačiću, ruskog ambasadora u Srbiji Aleksandra Čepurina, predsednika Privredne komore Srbije Marka Čadeža.

Cilj manifestacije je unapređenje ekonomskih i trgovinskih odnosa između Rusije i Srbije u kontekstu Sporazuma o slobodnoj trgovini između dveju država, te jačanje trgovinskih veza sa drugim državama u regionu. Spektar tema kojima će se učesnici sajma baviti veoma je raznovrsan, počev od energetike i tehnologije za uštedu energije, preko rudarstva, inženjerstva i metalurgija, pa do vazdušnog i železničkog saobraćaja, poljoprivrede, građevinarstva, visokih tehnologija, bankarstva, telekomunikacija, medicine, obrazovanja, turizma … Biće organizovane i diskusije na temu razvoja političke i ekonomske saradnje kako bi se uspešno primenili zajednički projekti između Balkana i ostatka Evrope, uz poštovanje evropskih vrednosti. Na manifestaciji će učestvovati velike, srednje i male kompanije iz Rusije, Srbije, ali i drugih zemalja Jugoistočne Evrope, kao što su: RZD internešenel, Rostehnolodžiz, Ruska energetska agencija, Regionalna trgovinska komora Kruševca i druge kompanije. Takođe, biće organizovan niz okruglih stolova, u saradnji sa srpskim ministarstvima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari