Uplate legle, nema dinara: Na Kosovu redovi za isplatu socijalne pomoći i dečijih dodataka 1foto BETAPHOTO (AP Photo/Bojan Slavković)

Ispred Pošte i Banke Poštanske štedionice u Kosovskoj Mitrovici danas se u redovima čeka dinarska isplata socijalne pomoći i dečjih dodataka, javio je dopisnik Radio-televizije Srbije kome su se građani požalili da su poslednjih dana dobili uplate iz Beograda, ali da do novca ne mogu da dođu zbog odluke o ukidanju dinarskog platnog prometa.

U filijalama Pošte i Poštanske štedionice na severu Kosova i Metohije građanima se na šalterima iz zaliha isplaćuje najviše do 10.000 dinara ili isti iznos u evrima.

U srpskim sredinama južno od Ibra, dinara nema danima, što građane primorava da po novac idu u Kuršumliju, Vranje ili Bujanovac, navodi RTS.

Građani mole da im omoguće isplate i naglašavaju da im mera Prištine ugrožava egzistenciju.

Prosvetnim radnicima juče su uplaćene zarade iz budžeta Srbije, ali nisu mogli da ih podignu.

Priština je najavila deset mera za prelazni period, ali ih još ne saopštava, a glavni prištinski pregovarač Besnik Bisljimi izjavio je da iduće sedmice neće ići u Brisel na sastanak koji je o regulisanju dinarskog platnog prometa zakazao Miroslav Lajčak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari