Uvode se licence za komunalne delatnosti 1Tašmajdanski park Foto: Zelenilo- Beograd

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture saopštilo je danas da uvodi licence za obavljanje komunalnih delatnosti, a u tu svrhu formirana je komisija čiji će zadatak biti da proverava ko ispunjava uslove da se bavi komunalnim poslovima.

Ispunjenost uslova obrazovalo je Komisiju za licenciranje obavljanja komunalnih poslova koja ima zadatak da proverava ispunjenost uslova za otpočinjanje obavljanja komunalnih delatnosti

Komisiju za licenciranje obavljanja komunalnih poslova proveravaće izdavaće licence za upravljanje grobljima i sahranjivanje, pogrebnu delatnost, javno rasvetu, prevoz putnika za vodni saobraćaj, dimničarske usluge i delatnost zoohigijene, navodi se u saopštenju.

Posao Komisije je da, u skladu sa Uredbom o načinu i uslovima za otpočinjanje obavljanja komunalnih delatnosti, utvrdi da li podnosilac zahteva ispunjava neophodne uslove i na osnovu toga donosi rešenje o licenciranju.

Uredba se odnosi isključivo na preduzetnike koji započinju poslovanje, dok su svi koji već posluju u komunlanoj delatnosti obavezni da svoje poslovanje usklade sa Uredbom.

Ministarstvo će, kako se navodi, urediti i uslove za preostale komunalne delatnosti – upravljanje komunalnim otpadom, upravljanje pijacama, održavanje puteva, održavanje čistoće, održavanje javnih zelenih površina i upravljanje javnim parkiralištima.

Komisiju koja proverava ispunjenost uslova za otpočinjanje obavljanja komunalnih delatnosti čine predstavnici inistarstava građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, privrede, rudarstva i energetike, Ministarstva zaštite životne sredine, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, finansija, državne uprave i lokalne samouprave i Ministarstvo unutrašnjih poslova, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari