Valjaonica bakra nije promenila vlasnika 1Valjaonica bakra Sevojno Foto: N. Kovačević

Valjaonica bakra iz Sevojna nije danas promenila vlasnika jer je sud u Užicu doneo privremenu meru kojom je zabranio zakazanu javnu licitaciju akcija fabrike a kiparsku kompaniju Ist point metals, u čijem je posedu svih sto odsto akcija srpske fabrike, obavezao da u roku od mesec dana pokrene parnični postupak kojim bi opravdala privremenu meru.

Licitaciju je objavila kiparska firma Kappa star Nebojše Šaranovića koji je nedavno otkupio manjinski paket od 48 odsto kapitala ali i dug po kreditu Ist point metalsa što je za sobom povuklo i preuzimanje zaloge koja je prilikom uzimanja pozajmice stavljena na svih 643.356 akcija fabrike iz Sevojna.

Pre desetak dana istovetna tužba podneta je Privrednom sudu u Beogradu, ali je ona odbačena jer se sud oglasio nenadležnim za spor između dve kiparske kompanije.

Istovetnu meru zabrane prodaje akcija doneo je i sud sa Kipra, pred kojim se od prošlog meseca vodi spor po tužbi manjinskog akcionara firme Ist point metals, a koji je pre toga, takođe kao privremenu meru, odlučio da zabrani svako raspolaganje imovinom Desimiru Nikitoviću, predstavniku većinskog vlasnika Ist point metalsa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari