Vesić: Tek će biti razgovora sa predstavnicima Vansija, mogli su na vreme da se pripreme 1foto (BETAPHOTO/Aerodrom Nikola Tesla Beograd/DS)

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je večeras da će tek biti razgovora sa predstavnicima kompanije Vansi u vezi sa gužvama, odlaganjem letova i kašnjenjem na Aerodromu „Nikola Tesla“, jer se ništa nepredviđeno nije dogodilo.

Vesić je za TV Insajder rekao da je Vansi znao za novi terminal i za povećanje broja letova i da su mogli na vreme da se pripreme, dodavši u ugovoru stoji da moraju da obezbede normalno funkcionisanje aerodroma.

On je naveo da će u sredu razgovarati sa predsednikom Vansija koji dolazi u Beograd, navodeći da je francuska kompanija „ozbiljno shvatila situaciju“.

Vesić je istakao da je Vansi dostavio sve što je traženo – plan zapošljavanja, plan upravljanja rizikom i način na koji misle da izađu iz sadašnje situacije.

Dodao je da im najviše ljudi, oko 100, nedostaje na sortirnici i da je Vansi odlučio da prihvati njegov predlog da im poveća plate.

Iako ugovor sa Vansijem nije javan, Vesić je rekao da su svi njegovi finansijski elementi poznati.

„Kompanija Vansi je uplatila u budžet Srbije 501 milion evra, obavezala se da će uplatiti još 228 miliona u narednih pet godina, kao i na investicioni program od 732 miliona evra“, kazao je Vesić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari