Vlada lažira broj otpuštenih radnika

Sindikati ne veruju u zvanične brojke ljudi o broju radnika koji su ostali bez posla usled korone

Ostavite komentar


  1. Raspitajte se koliko ugovora o radu nije produzeno u Krusiku od juna do danas i koliko ih nece biti sada produzeno od januara?

    1. U Krušiku su na jednom radnom mestu prko „veze“ radila 2 radnika, svako po 4 sata, jedan radi, drugi sedi a plata baš,baš lepa, tako da tu i treba da se otpusti pola njih jer plate idu iz buđeta, a najmanje Valjevaca tamo radi….A putni troškovi su lepi…Veći od mesečne kirije.

  2. Ko je radio na crno nije se ni vodio kao zaposlen,pa logično da se ne može računati u broj onih koji su ostali bez posla.

  3. Pre svega bih pohvalio naslov. Savršeno i pljuvačka ko vrata. Jednostavno, hvala Vam (urednici i novinari Danas_a) što ne propuštate ama baš ni jednu priliku da kritikujete najgoru zemlju u svetu i regionu. Ali, zašto baš uvek mora to ali. Sadržaj ispod naslova za svaku osudu. Odakle gospodinu Zoranu Stojiljkoviću i ostalima ta pamet , da odvale neviđenu glupost, da uopšte postoje radnici na crno u turističkim agencijama, hotelijerstvu ili ugostiteljstvu. Zaposlene na određeno i ove na privremenim i povremenim poslovima nekako i da oprostim ali ove u crnoj boji nikako.

  4. Ja sam imao 5 radnika u proizvodnji otpustio sam 4 I od 3 1 u prodaji jer je sve stalo i do guše smo u go…..? Kad prodje kriza ako preživimo polako ćemo da zapošljavamo ljude.

  5. Treba imati na umu i da je veliki broj privatnika zloupotrebio Uredbu Vlade o merama pomoci za suzbijanje negativnih posledica pandemije. Ukljucili su se u program, otpustili stalne radnike i na njihovo mesto zaposlili prijatelje i rodjake sa kojima sada dele novac koji se dobija po tom osnovu. Drzava u ove informacije ima uvid ali nema nameru da reaguje. Slucajno ili namerno Uredba ima puno propusta i ovakvo postupanje je dopusteno.

  6. Mala porodična firma. Turistička agencija. Postoji preko 25 godina. 8 zaposlenih. Nikada ni jedna pritužba putnika, nikada ni dana u blokadi. Sada jedan zaposleni i to još mesec dana, jer godinu dana imamo samo rashode. Ogromne. Država nam ništa nije pomogla. Sektorske pomoć ne postoji.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.