Vlada sprema „uvoz“ radnika iz Gvatemale, Bangladeša i Vijetnama

Nedostatak nisko kvalifikovane radne snage za sezonske i druge poslove, država planira da reši međudržavnim sporazumima koji će olakšati imigraciju

Ostavite komentar


  1. Najbitnije je da su poslodavci zadovoljni. Nakon što više ne mogu izrabljivati domaće radnike dovode ekipu sa dalekog istoka. Jedino i pravo riješenje je da se konačno pošteno plati domaći radnik…

  2. To se zove zabijanje noža u ledja radnicima i gradjanima u Srbiji.
    Ili će te raditi za mizeriju ili uvozimo radnike.

  3. Srbija je postala prcija politicara, kriminalaca i prilvilegovanih prirednika kojima domorodci ne trebaju ako ne zeli da radi za 300-400 eur. I vecini naroda to ne smeta. Mi nismo narod koji zasluzuje drzavu, najbolje cemu mozemo da se nadamo je da nas kolonizuje neko malo civilizovaniji. Nesto kao „Evropa u dve brzine“ (punopravne clanice + periferne kolonije) bi bilo dzek-pot za nas.

  4. Gledajte, Vucic bi pre svakoga tzv otvaranja fabrika istakao da ce biti posla za 4 do 5 hiljada radnika. Kako se ispostavilo on uopste nije mislio na radnike iz Srbije vec na uvoznu radnu snagu. U redu, nemam nista protiv radnika iz inostranstva. Ali ako oni rade za te minimalne plate, postavlja se pitaenje, gde ti ljudi borave ? Gde spavaju, gde sobavljaju osnovnu higijenu i gde se hrane za tih, recomo 300 eura ? Zna li neko to ?

  5. Stranci će raditi za male pare . Naši neće moći, pa će odlaziti u EU i dalje na zapad (ne u Rusiju , Kinu, Severnu Koreju…).
    Ispuniće se da će nas ostati za pod šljivu…

  6. To će biti samo neki prevareni.
    Kome u svetu može biti ekonomski isplativo da dođe da radi za 300 evra. Pa i u tom Bangladešu Vijetnamu za toliki rad će zaraditi 150 evra..

  7. Bravo za nase politicare treba iseliti narod da se malo civilizuje. A posto znaju da ni najveci Putinovac ili Rusofili nece u Rusiju ili Kinu znaci bice konvertibilnih deviza.

  8. Cisto sumnjam da ce doci neko u srbiji da radi za 300 evra…Sa ljudima iz indije i sa filipina sam radio za istu platu!!!Njihov standard je tu negde sa nasim,necu da kazem da je preko

  9. Drzava sama sebe zakopava, ti radnici nece novac trositi ovde vec slati napolje, manja potraznja manje zarade od poreza i itd….

  10. Ima Srbia radnika ali nece da rade za dzabe.laz je da nema radnika.Istina je da Rusofili ne odlaze u Rusiu na rad vec na zapad.zamlate.bolje neka idu u majcicu Rusiu.sta je?Ne valja bas?

  11. Nemojte još, sačekajte malo možda se mi gastarbajteri vratimo svi kolektivno.
    Kako je krenulo sve više sam ubeđen u to

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.