Vraćeni dinari sa Jarinja: Prištinske vlasti zabranile ulazak kamiona Narodne banke Srbije 1foto (BETAPHOTO/SAŠA ĐORĐEVIĆ)

Vlasti u Prištini nisu danas dozvolile da dinari namenjeni isplati plata, penzija, socijalnih davanja i drugih plaćanja Srbima, uđu na prostor Кosova, prenosi Kosovo online.

U Narodnoj banci Srbije navode, da iako je vozilo sa srpskim dinarima bilo upućeno na prelaz Jarinje prema svim višegodišnjim ustaljenim i vrlo preciznim procedurama, ono je danas vraćeno sa prelaza Jarinje i to bez ikakvog obrazloženja ili odbijenice.

Blindirano vozilo sa dinarima koje je upućeno iz filijale NBS u Кragujevcu na Jarinje stiglo je oko 11 časova gde je novac u dinarima trebalo da preuzme vozilo britanske firme „Henderson“ koja poseduje licencu za transport novca sa kojom NBS uspešno godinama sarađuje.

Dinare je trebalo da preveze u trezor Narodne banke Srbije u Leposaviću.

Međutim kako javlja reporter Kosovo onlajn, posle višesatnog čekanja odobrenja iz Prištine, dozvola nije stigla i ulaz dinarima je zabranjen.

Reč je o prvom trasnportu novca nakon 1. februara i stupanja na snagu uredbe Centralne banke Кosova o zabrani prometa dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari