Vranje: Čišćenje bivšeg prostora Geoksa koštalo je tursku kompaniju blizu 5.000 evra 1Foto: Vojkan Ristić

Turska Kompanija Teklas, koja početkom naredne godine otvara svoj pogon u Vranju i to u halama bivšeg Geoksa, platila je za čišćenje hale blizu 5.000 evra, potvrdili su za Danas radnici koji su bili angažovani na ovom poslu.

– Radili smo na čišćenju oko šest hiljada kvadratnih metara poslovnog i prostora u kome će se odvijati proizvodnja – kaže B.S. iz vranjskog naselja „Gornja čaršija“.

On kaže da je njih osmoro radilo sedam dana na detaljnom čišćenju proizvodnog prostora, gde je italijanska Kompanija Geoks proizvodila obuću.

– Imali smo puno posla da očistimo ostatke od lepka pa su iznajmljene i dodatne mašine kako bi prostor bio potpuno očišćen – navodi sagovornik Danasa.

Za ovaj posao isplaćeno im je po 12.000 dinara, čime su „svi zadovoljni“ iako „nije bilo nimalo lako“.

Italijanska Kompanija Geoks zatvorila je fabriku u Vranju početkom avgusta ove godine, posle pet godina rada.

Bez posla je ostalo 1.200 radnika, od kojih je oko 250 dobilo posao nakon prekvalifikacije u Fabrici Teklas, u Vladičinom Hanu.

Kako je Danas ranije pisao, turski Teklas će početkom naredne godine nakon montaže mašinskog parka u Vranju zaposliti oko 350 radnika koji će raditi na proizvodnju creva za auto industriju.

Prosečna zarada u Fabrici teklas u Vladičinom Hanu, gde radi više od hiljadu radnika, je između pedeset i osamdeset hiljada dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari