Vučić: Industrijska proizvodnja do 2,8 odsto, veća nego što smo očekivali 1Foto: printscreen / TV HAPPY

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da se očekuje rast industrijske proizvodnje od 2,7 do 2,8 odsto i da „industrija vuče napredak“.

„Mislim da će rast industrijske proizvodnje ići i do 2,7 -2,8 odsto. Industrija vuče napredak, sve što smo rekli za studente, plate i penzije, biće odmah ispunjeno, bez posledica na finansije“, rekao je Vučić u emisiji „Ćirilica“ na Hepi televiziji.

Dodao je da su finansije u odličnom stanju i da će se iz stend baj aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom preći u status kada neće morati da se uzima novac jer su finansije u dobrom stanju.

Naveo je da se drži niska stopa javnog duga, koji je na nivou evrozone 91 odsto, a u Srbiji je 51 odsto.

On je rekao da je Srbija van EU i podložna različitim šokovima i „ne smemo da se ponašamo kao raspojasana banda“.

„Imamo više nego što trošimo. Mi moramo da se postaramo da napravimo najbolji mogući ambijent za dolazak investicija. BiH je pre deset godina imala za 100 evra veće plate, a sada Srbija ima za 100 evra veće. Za kratko vreme je napravljen preokret. To nije zato što smo pametniji, već zato što smo imali mnogo direktnih stranih investicija“, rekao je Vučić.

On je najavio početak gradnje brze pruge Niš-Dimitrovgrad za sedam dana.

Naveo je da će jednokratna socijalna pomoć za negu dementnih, slepih lica i starijih ljudi sa neizlečivim bolestima u decembru biti 10.000 dinara.

„Penzije će da prate plate. Do 2027. godine prosečna plata će biti 1.400 evra, prosečna penzija 620 evra, a minimalac 650 evra“, rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari