Vučić najavio povećanje penzija sledeće godine 18 odsto 1Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Država će povećati penzije za 18,2 odsto sledeće godine rekao je danas Aleksandar Vučić, predsednik Srbije na otvaranju sektora B5 obilaznice oko Beograda.

On je poručio da kreću razgovori sa MMF-om, ali s obzirom da je masa penzija na nivou od oko 9,1 odsto BDP-a ima prostora za povećanje penzija.

Prema njegovim rečima prvo povećanje penzija će biti ove godine, i obuhvatiće penzije od oktobra ili novembra do decembra, a drugo povećanje će biti od januara sledeće godine.

Vučić je najavio i povećanje minimalca za 12-13 odsto koje će ići na teret države, a ne na teret poslodavaca.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je notorna laž da se razmatra prodaja Elektroprivrede Srbije (EPS).

On je na pitanje novinara, prilikom obilaska radova na delu obilaznice oko Beograda, da li je tačno pisanje medija o nameri države da proda EPS, rekao da niko ni jednog trenutka nije razmatrao prodaju EPS-a.

„To je notorna laž. Svako ko bi u ovom trenutku razmatrao takvu mogućnost bio bi glup jer bi radio protiv interesa Srbije. Mi gledamo da kupimo elektroprivrede iz okruženja“, rekao je Vučić.

Govoreći o izveštaju Evropskog parlamenta u kom se traži međusobno priznanje Srbije i Kosova, predsednik Srbije Aleksandar Vučić naveo je da to neka čudna politika i da to predstavlja nepoštovanje sopstvenog pregovaračkog okvira od strane EU u kom piše da je cilj normalizacija odnosa Beograda i Prištine, ali ne i međusobno priznanje, za koje je rekao da je njihova lepa želja, ali da Srbije to ne želi.

Vučić je danas otvorio sektor B5 obilaznice oko Beograda od petlje Orlovača do tunela Straževica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari