Vučić sa rukovodstvom Linglonga: Zadovoljni uslovima poslovanja u Srbiji 1foto Miroslava Pudar

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas predstavnike kineske kompanije Linglong, koji su mu predstavili plan priprema za otvaranje fabrike guma u Zrenjaninu, čiji je početak rada najavljen na proleće, saopštio je kabinet predsednika.

Kako se navodi, llanovi delegacije kompanije Linglong izrazili su zadovoljstvo uslovima poslovanja u Srbiji i istakli spremnost da nastave ulaganja u našu zemlju, „zapošljavajući još veći broj ljudi, pritom poštujući sve standarde zaštite životne sredine“.

„Tom prilikom, predsednik Vučić je istakao da otvaranje još jedne kineske fabrike u Srbiji predstavlja dodatnu potvrdu izvanrednih odnosa naših zemalja. On je podsetio na to da je Kina jedan od najvećih trgovinskih partnera Srbije, kao i da investicije ove zemlje beleže stalan i snažan rast. Saradnju Srbije i Kine, predsednik Vučić je ocenio kao izuzetnu i zasnovanu na međusobnom poverenju i uvažavanju“, navodi se u saopštenju, uz napomenu da je sastanku prisustvovala i ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari