Vučićevo ukidanje poreza mladim i bogatim – marketinški potez

Stručnjaci protiv mere kojom se delu imućnih ukida porez na dohodak

Ostavite komentar


  1. Mislim da je ovo dobar potez ako se ostvari, ne moramo sve hrjtovati što se najavi i/ili uradi.
    Vi ste ovde dali matematiku kako neko ko zarađuje 2000 eura ima da plati godišnji porez samo 50.000din, a niste napisali da taj neko za godinu dana plati oko 300.000din regularnog poreza. Ekstra porez je glupost i treba da se ukine.

  2. A da je Povecao Porez
    Moz misliti šta bi ste sve Pisali
    Al bi bilo Pljuvanja

  3. Ovaj porez nema veze sa bogatima vec sa visom srednjom klasom. Bogati uopste ne potpadaju pod ovaj porez jer ne rade za plate nego profite, akcije dividende i zarade od kapitalne dobiti koje ne potpadaju pod ovaj porez. Za te vrste prihoda vaze daleko nize stope poreza. Tako da kad iznosite podatke da je ovo porez na bogate prvo se upoznajte sa cinjenicama i ne proglasavajte visu srednju klasu za bogate jer samo pravite laznu sliku stanja i pogresne ljude stavljate pod bogate dok za stvarno bogate vaze daleko manje stope poreza koje se niko ne usudjuje ni da menja ali ni da javno spominje u javnosti sto bi se reklo zbog mira u kuci i besumucno bogacenje pogodnih i odabranih…

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.