Za 200.000 građana vaučer od 15.000 dinara za odmor u Srbiji 1Foto: Printscreen

Penzioneri, nezaposleni, korisnici posebne naknade, pravo na negu drugog lica, radno angažovana lica čija primanja ne prelaze 70.000 dinara, ratni vojni invalidi, nosioci poljoprivrednog gazdinstva, ukupno 200.000 građana imaće pravo na vaučer od 15.000 dinara da ga potroše na odmor u Srbiji, najavio je Aleksandar Vučić, predsednik Srbije.

On je rekao da je država za to izdvojila tri milijarde dinara i da vaučeri moraju da se iskoriste do 15. oktobra.

Vučić je rekao da je cilj da ljudi još više zavole svoju zemlju, da novac ostane u državi, ali i zbog kovida, koji se „rasplamsao na Mediteranu“, dodavši da je dostupna i četvrta doza vakcine i da će je on primiti.

– Sa ovim krećemo od ponedeljka ili utorka, a ako bude navala, možda proširimo na još 100.000 ljudi, dodao je Vučić i naglasio da „bogati“ nemaju pravo na vaučere.

Takođe, Vučić je rekao da će i đaci i studenti imati pravo na ove vaučere.

On je obraćajujući se javnosti rekao i da će ukupan rast penzija biti 19,1 odsto, prvo povećanje biće najkasnije 1. novembra, a drugo 1. januara naredne godine.

“Ukupno povećanje penzija biće 19,1 odsto, mislim da je to malo ko očekivao. Plate će imati dvocifreno povećanje, a minimalac će verujemo biti još značajnije povećan nego sve ostale plate u javnom sektoru”, rekao je Vučić i naglasio i da će kada počnu pregovori oko minimalca izaći u susret poslodavcima i umanjiti im dažbine.

https://www.danas.rs/vesti/ekonomija/vucic-izasli-smo-u-susret-velikom-delu-zahteva-radnika-fijata/

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari