Za opštinske subvencije za solarne panele prijavilo se 13 kladovskih domaćinstava 1Foto: J. B. K.

Na upravo završenom konkursu za bespovratna sredstva za ugradnju solarnih panela za proizvodnju struje za sopstvene potrebe i unapređenje termotehničkih sistema stiglo je 13 prijava. Nadležna opštinska komisija će nakon pregleda pristiglih prijava objaviti preliminarnu rang listu i obići domaćinstva koja su konkurisala za subvencije.

Ugradnja solarnih panela za proizvodnju električne energije na porodičnim kućama kao i unapređenje termotehničkog sistema putem ugradnje kalorimetara, cirkulacionih pumpi, termostatskih ventila i delitelja toplote na teritoriji opštine Kladovo za 2022. godinu predstavljali su drugi deo javnog konkursa za sufinansiranje mera energetske sanacije.

Tokom trajanja konkursa, za bespovratna sredstva za ove mere energetske sanacije stiglo je 13 prijava, koje je nadležna opštinska komisija pregledati, objaviti preliminarnu rang listu i obići domaćinstva koja su se prijavila za subvencije.

Po objavljivanju konačne rang liste, prema rečima Mirka Gavrilovića, opštinskog energetskog menadžera, sledi potpisivanje ugovora i realizacija mera.

Lokalna samouprava će sufinansirati ugradnju solarnih panela za proizvodnju električne energije na porodičnim kućama i za ove namene je u opštinskom budžetu opredeljeno 1,4 miliona dinara.

Za unapređenje termotehničkog sistema putem ugradnje kalorimetara, cirkulacionih pumpi, termostatskih ventila i delitelja toplote namenjeno je 600.000 dinara bespovratnih sredstava kao subvencije.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari