Za uređenje kanalske mreže u Vojvodini još 600 miliona dinara 1(BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/MO)

Za uređenje kanalske mreže u Vojvodini ove godine predviđeno je ulaganje dodatnih 600 miliona dinara. Za sada je predviđeno ulaganje u 31 lokalnu samoupravu.

Na teritoriji Bačke radovi na uređenju kanalske mreže izvodiće se u Apatinu, Somboru, Vrbasu, Kuli, Srbobranu, Baču, Bačkom Petrovcu, Bačkoj Palanci, Bačkoj Topoli, Kanjiži, Adi, Titelu, Temerinu, Žablju i Novom Sadu.

Na teritoriji Banata uslediće radovi u Novom Kneževcu, Čoki, Kikindi, Novom Bečeju, Plandištu, Alibunaru, Vršcu, Kovačici, Pančevu, Kovinu, Beloj Crkvi, Zrenjaninu, Sečnju i Novoj Crnji, dok će se u Sremu uređivati kanalska mreža u Sremskoj Mitrovici i Šidu.

Radovi bi trebalo da počnu tokom septembra, ćime će se poboljšati funkcionalnost sistema za odvodnjavanje i sprečavati zadržavanje vode na poljoprivrednom zemljištu, saopštilo je Javno vodoprivredno preduzeće „Vode Vojvodine“.

To preduzeće stara se o odžavanju gotovo 22.000 kilometara meliorativnih kanala, koji sa crpnim stanicama, ustavama i drugim hidrotehničkim objektima čine sisteme za odvodnjavanje u pokrajini.

U zavisnosti od količine padavina, gustine kanalske mreže, te sastava i načina obrade zemljišta, suvišna voda sa njiva najpre stiže do manjih kanala, zatim i do većih, pa do crpnih stanica, Hidrosistema DTD i velikih vodotoka koji su glavni odvodnici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari