Završena prva polusatna blokada kružnog puta kod Novog Sada 1Foto: A. Latas

Goran Filipović predsednik Inicijative za opstanak poljoprivrednika rekao je da je prva blokada od pola sata kružnog toka završena, ali da zbog pritiska policije moraju još da odluče da li će nastaviti sa obustavom saobraćaja u kružnom toku prema Zrenjaninu i auto-putu na skretanju za Šangaj.

„Napravio se haos. Ljudi su počeli da okreću kola i voze u kontra smeru. Policija umesto da reguliše i usmerava saobraćaj, došla je do nas i poručila da će nam pisati kazne kao organizatorima blokade. Moramo se između sebe dogovoriti kako ćemo dalje“, rekao je Filipović.

Vozači su danas na sve moguće načine pokušali da zaobiđu blokirani kružni tok. Vozili su po trotoaru, biciklističkim stazama i zelenilu, čak su i šoferi kamiona tim „alternativnim“ pravcima provlačili svoja teška teretna vozila, iako je najavljeno da će se saobraćaj puštati na svakih pola sata.

Odgovore od vlasti u Beogradu i dalje čekaju. Premijerka je pozvana da dođe u Kisač na pregovore.

„Nema ništa novo, čekamo da nam se javi premijerka i ministar finasija, mislim da samo oni ovo mogu rešiti, oni su bili i na pregovorim u maju mesecu“, nastavio je Filipović.

Poljoprivrednik Mileta Slankamenac kaže da policija popisuje pojloprivrednike na blokadi u Bačkom Petrovcu.

– To rade na nekim mestima od prvog dana. I Subotičani su nam javili da su ih popisivali. Fotografišu i tablice traktora. To je vid pritiska na koji smo navikli. U pregovorima tražimo da se sve te moguće kazne ponište – izjavio je Slankamenac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari