Zbog neimenovanja generalnog direktora za sutra najavljen štrajk upozorenja u fabrici „Zastava oružje” 1Foto: Sindikalna organizacija „Zastava oružje”

Sindikalna organizacija kragujevačke „Zastava oružje” najavljuje štrajk upozorenja zbog toga što Nadzorni odbor fabrike već 19 dana odbija da postavi genrealnog direktora, zbog čega, po njima, fabrika svakodnevno dolazi u sve teži položaj.

Kako se navodi u saopštenju Sindikalne organizacije javnosti i medijima, koje potpisuje predsednik Dragan Ilić, prema njihovim saznanjima Nadzorni odbor je ovlastio izvršnu direktorku Milenu Milinković za zastupanje ovog privrednog Društva do izbora novog generalnog direktora.

– I pored toga što je Mladenu Petkoviću 21. decembra 2022. godine istekao mandat Nadzorni odbor još uvek nije izabrao generalnog direktora iako je dva puta raspisivao konkurs i obavljao razgovore sa kandidatima, navodi se u saopštenju oružara.

Po njihovim rečima Nadzorni odbor je 30. decembra razrešio izvršnog direktora za proizvodnju Darka Ranđelovića da bi ga u popodnevnim satima istog dana ponovo postavio na četiri meseca, što dodatno usložnjava i onako tešku situaciju.

– Štrajkački odbor će zbog nefunkcionisanja nadzornog odbora i daljeg stvaranja haosa u fabrici sutra, u utorak, 10. januara organizovati štrajk upozorenja od 11 do 12 sati koji će se odvijati na radnim mestima, najavljuju sutrašnji štrajk iz Sindikalne organizacije „Zastava oružje”.

Po njihovom mišljenju, obzirom na to da Ministarstvo odbrane i Vlada Republike Srbije „tolerišu bezakonje” i ne preduzimaju nikave mere kako bi se sprečilo „nezakonito ponašanje upravljačke strukture kojom predsedava Ivica Marjanović, pukovnik Vojske Srbije” Sindikat i Štrajkački odbor će narednih dana donositi dalje odluke kako bi sprečili potpuno urušavanje fabričkog sistema, navode sindikalci „Zastave oružja” u svom saopštenju.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari