Zlatibor svrstan u prvu kategoriju turističkih mesta 1Foto: Nenad Kovacevic

Ministarstvo turizma i omladine Srbije odlučilo je da, nakon procene obima turističkog prometa u prethodne tri godine i utvrđenog stepena izgrađenosti komunalne, saobraćajne i turističke infrastrukture naselja Zlatibor, taj deo Opštine Čajetina proglasi turističkim mestom prve kategorije, objavila je danas Opština Čajetina.

Rukovodstva Opštine Čajetina i Turističke organizacije Zlatibor ocenili su da je ovo još jedna potvrda da su sva ulaganja u razvoj turističke privrede opštine i Zlatibora doprinela da Zlatibor bude prepoznat kao jedan od vodećih turističkih lokaliteta u Srbiji i u regionu, uz činjenicu da je zlatiborska gondola, najduža te vrste na svetu, svetska turistička atrakcija.

Podseća se da područje turističkog mesta Zlatibor obuhvata tri celine: Zlatibor centar (u okviru koje se, između ostalih, nalaze podceline Palisad, Кraljeva voda i Tržni centar Zlatibor), Zlatibor naselje (koje obuhvata naselja Golija, Sloboda, Jelena Anžujska, Obudovica i druga) i Zlatibor periferija (sa naseljima Zova, Oko, Кaraula, Rujan i dr).

U skladu sa Zakonom o turizmu rešenje o razvrstavanju Zlatibora u prvu kategoriju turističkih mesta Srbije izdato je na period od tri godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari