Zrenjanin odabrao izvođače energentske sanacije zgrada 1Foto:M.P./Danas

Na osnovu raspisanog javnog konkursa grad Zrenjanina odabrao je više firmi izvođača radova za energetsku sanaciju stambenih objekata u ovom gradu.

Tako je ukupno 14 firmi, mahom iz Zrenjanina, dobilo posao ugradnje stolarije a među odabranima su i dve firme iz Valjeva i Sombora.

Spisak izvođača radove za poslove ugradnje grejnih kotlova i radijatorksih tela, solarnih panela i izolacije objekata je mnogo kraći, i uglavnom su to tri zrenjaninske firme sa dugogodišnjim iskustvom u ovim poslovima.

Predmet Javnog konkursa  je sprovođenje nekoliko mera energetske efikasnosti – zamena spoljnih prozora i vrata za stanove, kuće i stambene zgrade, postavljanje i nabavka materijala za termičku izolaciju zidova i podova na tlu za porodične kuće i stambene zgrade, postavljanje i nabavka materijala za termičku izolaciju ispodkrovnog pokrivača za porodične kuće, nabavka i instalacija kotlova na prirodni gas ili biomasu, grejača prostora ili zamena postojećeg grejačaprostora efikasnijim, za porodične kuće, stanove i stambene zgrade.

Predviđena je i zamena postojeće ili ugradnja nove cevne mreže, grejnih telaradijatora i pratećeg pribora za porodične kuće, stanove i stambene zgrade, nabavka i ugradnja toplotnih pumpi i prateće instalacije grejnog sistema za porodične kuće i nabavka i ugradnja solarnih kolektora u instalaciju za centralnu pripremu potrošne tople vode i prateće instalacije grejnog sistema za porodične kuće.

Ovo je drugi krug javnog konkursa za sprovođenje mera energetske efikasnosti, nakog čega će uslediti podnošenje prijava građana.

Sanacija objekata, porodičnih kuća i stambenih zgrada, subvencioniše se iz budžeta grada i preko sredstava dobijenih od Ministarstva energetike.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari