Zrenjanin podržava podizanje plastenika i organsku proizvodnju 1foto Nadica jakovljev/Danas

Grad Zrenjanin opredelio je iz budžeta četiri miliona za podršku poljoprivrednicima a sredstva su namenjena za podizanje plastenika i za organsku proizvodnju.

Za podizanje i opremanje plastenika za proizvodnju povrća, voća, cveća i rasadničku proizvodnju iz budžeta je izdvojeno dva miliona dinara a iznos odobrenih sredstava po jednoj prijavi iznosi do 150,000 dinara.

Oni koji žele da učestvuju u ovom pozivu, moraju imati registrovano poljoprivredno gazdinstvo, moraju biti sa teritorije grada i ne mogu biti stariji od 40 godina.

Grad će podržati i poljoprivrednike koji se bave organskom proizvodnjom.

Sredstva mogu biti potrošena za nabavku semena i sadnog materijala, kontrolu zemljišta i plodova, sertifikaciju i druge investicije koje se odnose na organsku biljnu proizvodnju.

Za ove namene iz budžeta je izdvojeno dva miliona dinara a iznos sredstava po jednoj prijavi može biti do 200.000 dinara.

Pravo učešća imaju oni koji planiraju da započnu organsku proizvodnju kao i oni proizvođači koji su u postupku konverzije, sertifikacije ili već imaju zasnovanu organsku biljnu proizvodnju.

Rok za prijavu na oba poziva je 10. jul.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari