Zrenjaninski poštari traže smenu upravnika 1Foto MP arhiva - Protest poštara u decembru 2019.

Grupa zaposlenih u JP pošte Srbije, Radna jedinica Zrenjanin, uputila je pismeni zahtev rukovodstvu firme za smenu upravnika.

Kako navode u pismenom obraćanju medijima, nadležnim sidnikatima i rukovodstvu, upravnik pošte u Zrenjaninu uprkos kvalifikacijama ne vodi radnu jedinicu u javnom interesu.

Poštari se žale i da je prekinuta dobra praksa angažovanja dostavljača u istom reonu, pa se sada poštari premeštaju u reone koje ne poznaju, udaljene od mesta u kojima žive.

– Nepotrebno se ljudi izmeštaju, pa se na ovaj način nepotrebno otežava rad i narušavaju međuljudski odnosi među zaposlenima. Što je najvažnije, korisnici naših usluga su s pravom nezadovoljni, jer oni najviše trpe zbog haosa na terenu koji izaziva loše upravljanje službom. Upravnik dodatno pogoršava situaciju jer vređa i ponižava radnike zbog čega su nezadovoljni i radnici šaltera, dostave i Poste expresa. U interesu normalizacije rada tražimo upravnikovu smenu – navode u pismu radnici zrenjaninske pošte.

Kako navode, ne žele da ulaze u razloge zbog kojih njihov upravnik vodi radnu jedinicu u Zrenjaninu kao da je kaznionica a ne služba koja treba da pruži najbolju uslugu svojim korisnicima.

Ističu da radnici pošte imaju utisak da im upravnik namerno otežava položaj da bi ih kaznio jer su decembra prošle godine stupili u protestnu obustavu radu kako bi zaštitili svoja radna prava, o čemu je Danas već pisao.

Protest poštara završen je tada delimičnim ispunjenjem zahteva za povećanjem zarade ali je ubrzo uzledila i smena upravnika, pa je na čelo zrenjaninske pošte postavljen Ivan Svojić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari