Aleksandar Šešelj na godišnjici pripajanja Krima Rusiji: Srbija neće okrenuti glavu od majke Rusije 1foto (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ/DS)

Potpredsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Aleksandar Šešelj izjavio je u Moskvi na Jaltinskom međunarodnom forumu povodom devet godina od pripajanja Krima Rusiji da „srpski narod nikada neće okrenuti glavu od majke Rusije“.

Šešelj je kazao da se godinama može videti „antiruska histerija“ u zapadnim medijima i političkim forumima o situaciji na Krimu.

Dodao je i da je za dve i po godine, kao predstavnik Srbije u Savetu Evrope, nastupao protiv antiruske kampanje „koju stvaraju ukrajinski nacisti i njihovi zapadni saveznici“.

„Ja dolazim iz Srbije, koja je bila prva žrtva američkog imperijalizma u Evropi. SAD i NATO su napali Srbiju, bombardovali Srbiju i za 78 dana ubili više od 2.500 ljudi i okupirali deo njene teritorije, Kosovo i Metohiju. I danas traju pritisci Zapada na Srbiju da prizna okupaciju Kosova“, rekao je on.

Rekao je da nisu manji ni pritisci na Srbiju da se rusko-srpski odnosi unište uvođenjem sankcija protiv Rusije.

„Ali volja srpskog naroda je veoma jaka, Srbija nikada neće priznati nezavisnot Kosova i nikada neće biti u frontu protiv Rusije“, ocenio je Šešelj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari