A. Šešelj: Žrtve NATO bombardovanja obavezuju Srbiju da se ne pomiri sa onim što nameće SAD 1foto (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ/DS)

Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke (SRS) Aleksandar Šešelj rekao je danas da sve žrtve bombardovanja tokom NATO agresije na SR Jugoslaviju 1999. godine, obavezuju Srbiju da se nikada ne pomiri sa onim što joj nameću SAD.

Šešelj je, nakon polaganja venca na Spomenik deci stradaloj u NATO agresiji u beogradskom parku Tašmajdan, kazao da zbog svih žrtava tog bombardovanja Srbija ne sme nikada da prizna da je Kosovo i Metohija nešto drugo osim deo teritorije Srbije, kao i da nikada ne treba da se ponizi i postane sluga NATO.

„Srpski narod je bio prva žrtva američkog imperijalzima u Evropi i prva žrtva NATO, i čitava aktivnost NATO iz 1995. i 1999. godine govori da to nije nikakav odbrambeni savez, jer je NATO za tih 50 godina postojanja vodio rat isključivo protiv srpskog naroda“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, u toj agresiji poginulo je više od 2.500 ljudi, načinjeno je više od 100 milijardi dolara materijalne štete, a „posledica je da je deo teritorije Srbije i dan danas pod američkom okupacijom“.

Delegacija SRS nakon polaganja venca uputila se u Crkvu Svetog Marka i zapalila sveće u pomen poginulima tokom NATO bombardovanja SR Jugoslavije 1999. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari