"A šta ako srušimo državu? Imaćemo problem.": Predsednik Privremenog organa Beograda Aleksandar Šapić 1foto (BETAPHOTO/BEOINFO/MIODRAG TODOROVIĆ)

Svi ćemo imati problem ako srušimo državu i ustavno-pravni poredak i tada će biti manje važno ko će biti gradonačelnik, jer gradom neće upravljati on nego kriminalne i interesne grupe, a kao zemlja bićemo protektorat kojim će drugi upravljati, izjavio je predsednik Privremenog organa Beograda Aleksandar Šapić.

To ne smemo da dozvolimo jer je to pogubno za čitav naš narod, rekao je za B92 Šapić i naglasio da je Srpska napredna stranka ostvarila najbolji rezultat u Beogradu, i to u ne baš prijatnoj atmosferi kojoj su izbori održani.

On je naveo da su državni organi imali informacije o upadu u Stari dvor i policija je adekvatno reagovala, a šteta koja je naneta tom značajnom istorijskom zadnju nije mala, jer se radi o objektu koji je pod zaštitom kao spomenik kulture, prenosi Beoinfo.

Šapić je ponovio da je najvažnije da sačuvamo ustavno-pravni poredak, jer ako to ne uspemo, ulazimo u anarhiju i postajemo društvo u kome vlada zakon jačeg.

Građanske slobode su jedno i u redu je da se protestuje, ali ne treba svaki protest da blokira grad i da se ugrožava svakodnevni život građana. Priča o ponovnim beogradskim izborima je u ovom momentu trivijalna stvar jer se ovde radi o odbrani države, ustavno-pravnog poretka i civilizovanog društva, a mnogo manje je važno da li ću ja ostati gradonačelnik, kazao je Šapić.

On je ocenio da će, ako srušimo državu i ne sačuvamo red i mir, posledice biti nesagledive i doći ćemo u situaciju u kojoj se sada nalazi Ukrajina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari