Abazović i Kurti potpisali sporazum o avio saobraćaju 1Foto: Dritan Abazović/Tviter

Premijeri Crne Gore i Kosova, Dritan Abazović i Aljbin Kurti, potpisali su danas u Prištini Sporazum o vazdušnom saobraćaju, saopštila je Vlada Crne Gore.

Kako je ranije objavila prištinska Koha, na osnovu tog Sporazuma avioni koji poleću sa prištinskog aerodroma moći će da koriste vazdušni prostor Crne Gore.

„Hvala Crnoj Gori na snažnoj podršci u mnogim regionalnim i međunarodnim inicijativama i forumima“, istakao je Kurti i dodao da je Crna Gora uvek prijateljski nastrojena prema Kosovu.

Kako se navodi u saopštenju, Kurti je dodao da je srećan što je potpisan sporazum koji će građanima Kosova omogućiti značajno skraćenje putovanja za Prištinu.

 

Abazović je istakao da je Crna Gora uvek davala podršku Kosovu u evropskim integracijama i da je zadovoljan zbog potpisanog Sporazuma.

„Ponosni smo na ekonomsku saradnju i puno investicija sa Kosova u Crnoj Gori, u poslednje vreme, što rezultira otvaranjem novih fabrika i izgradnjom novih hotela“, naveo je Abazović.

On je dodao i da dve vlade zajednički rade na izgradnji tunela koji će bolje povezati Plav i Dečane i značajnom poboljšanju puta između Rožaja i Peći.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari