Agencija za sprečavanje korupcije ne nadgleda kampanju u Negotinu i Mionici 1Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV/DS

Agencija za sprečavanje korupcije ne nadgleda kampanju za lokalne izbore u Negotinu i Mionici koji će biti održani 17. oktobra.

To nam je odgovoreno u Agenciji na pitanje da li je ovo telo angažovalo posmatrače izborne kampanje koja se vodi u ovim opštinama.

„Agencija za sprečavanje korupcije nije angažovala posmatrače izbornih kampanja povodom izbora za odbornike u SO Negotin i SO Mionica. Po pravilu, posmatrače angažuje kada se lokalni izbori održavaju u sklopu opštih izbora”, rečeo nam je u Agenciji.

Kako je Danas pisao, lokalne izbore u Negotinu i Mionici neće posmatrati Centar za istraživanje, transparentnost i odgovornost – CRTA, ali ni Centar za slobodne izbore i demokratiju – Cesid, dve javnosti najpoznatije domaće organizacije koje nadziru izbore.

Budući da najveći deo opozicije nastvalja bojkot izbora, i ovaj izborni proces je prepušten vladajućim partijama koje opozicija već godinama optužuje za mnogobrojne i svakojake izborne zloupotrebe i nepravilnosti.

Krstu Stanković Njenjulović, prvog na listi Narodne stranke koja je ipak odlučila da na ove izbore izađe kako bi popisala nepravilnosti, pitali smo kako se NS organizovala za izborni dan.

– Osim kontrolora na kutijama i člana i zamenika člana u proširenom sastavu Izborne komisije, mi drugi sistem kontrole nemamo – naveo je Stanković Njenjulović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari