Akcija "Jedan potpis menja sve" Narodne stranke i ovog vikenda 1Foto: Narodna stranka

Narodna stranka nastaviće i ovog vikenda u više od 10 gradova Srbije akciju „Jedan potpis menja sve“, čiji je cilj sprečavanje potpisivanja sporazuma koji bi samoproglašenom Kosovu omogućio članstvo u UN, saopštili su iz te stranke.

Potpredsednik Narodne stranke, pisac Siniša Kovačević potpisaće peticiju u nedelju, 23. septembra, između 10 sati i 11 sati na beogradskoj pijaci Đeram u opštini Zvezdara.

Akcija će ovog vikenda biti održana i u Somboru, Krupnju, Novom Sadu, Pančevu, Rumi, Nišu, Inđiji, Trsteniku, Zaječaru, Sremskoj Mitrovici, Staroj Pazovi…

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić rekao je 15. septembra na osnivačkoj skupštini Gradskog odbora Narodne stranke Beograd da će se predsednik Srbije Aleksandar Vučić „okliznuti i pasti“ na rešavanju problema Kosova i Metohije sa međunarodnom zajednicom.

Jeremić je prethodnog dana televiziji Naša rekao da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u prvoj nedelji jula ove godine u Beogradu od bivšeg britanskog premijera Tonija Blera tražio da u Vašingtonu, u vrhu američke administracije, obezbedi podršku za njegovu ideju o „razgraničenju“ sa kosovskim Albancima.

Bler je, dakle, po dogovoru sa Vučićem, razgovarao o izmeni granice Srbije sa visokim zvaničnicima američke administracije. Pitam zato Vučića – da li je Toni Bler to uradio iz ljubavi prema Srbiji i srpskom narodu – u šta sumnjam – ili je to uradio za neku nadoknadu? Ako je uradio za nadoknadu, koliko je ona iznosila i ko ju je platio“, upitao je Jeremić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari