"Ako patriota Slobodan Milošević nema ulicu, ne treba da je ima ni Zoran Đinđić": Čelnik SPS omladine u Nišu 1Foto: Beta/Milan Timotić

Sekretar Gradskog saveta Socijalističke omladine Niša Nikola Cvetković izjavio je da nekadašnji predsednik Srbije i SPS-a Slobodan Milošević “zaslužuje svoju ulicu” u ovom gradu.

“Ako nema prostora da državnik i patriota Slobodan Milošević ima svoju ulicu, ne bi trebalo ni Zoran Đinđić da ima svoj bulevar u Nišu”, rekao je Cvetković.

Cvetković je pritom zaključio da je socijalistička ideja duboko ukorenjena u srpskom narodu, kao i da ta ideja traje duže od postojanja partije pod nazivom SPS, još od 1903. godine, kada  je osnovana Srpska socijlidemokratska stranaka, preko Komunističke partije Jugoslavije, do danas.

Milošević je bio predsednik Srbije, Savezne Republike Jugoslavije i SPS i jedna od ključnih ličnosti u ratovima tokom 90- tih godina prošlog veka na prostorima SFRJ i na Kosovu i Metohiji.

Bio je krajem 1995. jedan od potpisnika mirovnog sporazuma u Dejtonu kojim je okončan rat u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Nakon toga je tadašnji šef niških socijalista Mile Ilić predložio da Milošević bude kandidovan za Nobelovu nagradu za mir.

Umesto kandidature, on je 2001. godine isporučen Haškom tribunal zbog optužbi za ratne zločine i zločine protiv civilnog stanovništva na teritoriji Kosova, Hrvatske i BIH, gde je u pritvorskoj jedinici preminuo 2006. godine.

Prema presudama domaćih sudova, po Miloševićevom nalogu ubijen je Ivan Stambolić i izvršen je atentat u Budvi na Vuka Draškovića.

Bivši premijer Srbije i predsednik Demokratske stranke Đinđić je dobio bulevar sa svojim imenom u Nišu nakon što je ubijen je u atentatu 2003. godine.

U Glavnom odboru SPS i influenserka koja zagovara zatvor za kritičare Vučića

Na konferenciji za novinare je rečeno da su 17 članova Gradskog odbora SPS-a u Nišu postali članovi Glavnog odbora, a da su među njima osnivač niških socijalusta Mile Ilić i aktuelni predsednik Igor Novaković.

Među novima članovima Glavnog odbora te partije je i stranačka aktivistkinja i blogerka Ana Grozdanović, koja je nedavno preložila da se svaki negativan komentar o predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću kažnjava zatvorom.

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari