Aktivista kojem je Šapić izbio telefon za Danas: Krenuo je ka meni, osetio se ugroženo jer mu se nisu svidela pitanja 1foto: printscreen

Aktivista Aleksandar Cvrkotić, kaže za Danas da mu je Aleksandar Šapić, predsednik Privremenog organa grada Beograda i kandidat SNS za gradonačelnika, bacio telefon na zemlju nakon što nije želeo da odgovori na njegova pitanja u vezi legalizacije objekata.

„Doktor Aleksandar Šapić je došao na Savski nasip da se pohvali uklanjanjem splavova i tu su se osim medijskih ekipa okupili i građani koji su pokušali da sa njim razgovaraju. Bilo je tu i mirnog i malo žustrijeg razgovora. Šapić je zatim odlučio da  više ne želi da odgovara na pitanja građana i krenuo je pravo ka meni. Ja sam stajao sa komšijama i pitao sam ga do koje ilegalni izgrađeni objekti mogu da se legalizuju, jer sam čuo da njegova kuća je izgrađena posle te, zakonom propisane godine“, navodi Cvrkotić.

Tada mu je Šapić rekao „skloni se, skloni se“.

„Sve vreme sam snimao, oteo mi je telefon iz ruke i bacio ga na zemlju. Ja sam ga podigao, srećom imam dobru zaštitu na telefonu, pa sam ponovo prišao gospodinu doktoru Aleksandru Šapiću jer su me zanimali odgovori“, kaže.

Šapića je prvenstveno, dok je komunikacija još bila formalna, upitao da li zna koliko je širok najuži deo promenade Beograda na vodi.

„Poveo se razgovor oko ukidanja skretanja posle Brankovog mosta, jer sam očekivao da mi kaže da se stvara „usko grlo“. Onda sam ga pitao koliki je najuži deo promenade Beograda na vodi. Rekao mi je zašto koristim reč promenada, kada postoji lepa srpska reč šetalište, na šta sam mu odgovorio da je koristim jer je upotrebljava i Aleksandar Vučić. Nije znao da odgovori. Nakon što mi je rekao da ne zna, i da ne može da pretpostavi, rekao sam mu je da je 132 centimetra. Sam sam merio. To mi je paradigma njihovog pristupa svemu. Onda je on rekao da to nije normalno, da bi ja rekao da je u pravu, da onaj ko to nije uradio nije normalan“, prepričava naš sagovornik.

Cvrkotić smatra da je Šapić nasilnički odregovao jer mu se nisu svidela pitanja.

„Moj lični utisak je da mu se nisu dopala pitanja i da se zato osetio ugroženim. Stajao sam u mestu, krenuo je ka meni, ja sam ga snimao i pitao. On je hteo baš da prođe gde sam ja stajao i došlo je do ovoga“, navodi ovaj aktivista.

Aleksandar Šapić danas je na Savskom nasipu održao konferenciju i tom prilikom izjavio da će danas ili sutra biti uklonjen poslednji nelegalni splav sa Savskog šetališta na Novom Beogradu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari