"Razumeš li, Aleksandre...?": Vučić otkrio šta mu je petorka rekla na sastanku 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Govoreći o francusko-nemačkom predlogu za Kosovo, predsednik Srbije Alekandar Vučić je rekao da mu je on stigao 13. decembra, a potom su na Svetog Jovana došli i predstavnici pet najmoćnijih država sveta.

Prvo je po njegovim rečima, usledio septembarski non-pejper, na koji je Srbija poslala svoj non-pejper, a 13. decembra usledio je francusko-nemački predlog.

A onda su o Svetom Jovanu došli predstavnici pet najmoćnijih država sveta, dodao je Vučić.

„Da li ti razumeš Aleksandre, mi smo odlučni da rešimo sve probleme, jer ne želimo da dozvolimo eskalaciju sukoba na Balkanu. U trećoj rečenici su mi rekli, poštovani predsedniče ukoliko se ne privati implementacija ove inicijatove bićete suočeni sa zastavljanjem pregovora sa Eu , prekidom dolaska daljih incesticija, ali i povlačenjem svih investicija i drugim svebuhvatnim meframa koje će pokazati kako će proći svi koji nisu u saglasju sa EU“, rekao je Vučić.

Dodao da je su tri puta to ponovili, a da im je on rekao da je to pretnja. Vučić kaže da je bio suočen sa dilemom da odmah mora da im odgovori.

On je rekao da je 90 odsto plana koji je izašao u javnosti tačno.

Naveo je i da u tekstu stoji da će se obe stane voditi principima UN, poštovanjem teritorijalnog integriteta i suvereniteta“ smatrajući, kako je rekao, Kosovo nezavisnom državom .

U tački četiri piše da se Srbija neće protiviti članstvu KiM u bilo kojoj međunarodnoj instituciji.

„Protivili se ili ne, imaće većinu i za prijem Kosova u NATO i SE“, naveo je Vučić.

Tema sednice je Izveštaj Vladine Kancelarije za KiM o pregovorima sa Prištinom, a ove detalje je predsednik Srbije koji ga predstavlja izneo o francusko-nemačkom planu za Kosovo, koji je u formi non pejpera i zato ne može da bude objavljen u potpunosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari