Aleksandar Vučić sutra u 11 časova polaže zakletvu za drugi predsednički mandat 1Polaganje zakletve u Skupštini: Aleksandar Vučić Foto: FoNet/Zoran Mrđa (arhiva)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sutra u 11 čaosva će položiti zakletvu pred poslanicima starog saziva Skupštine Srbije za drugi predsednički mandat.

Sutra se održava Jedanaesta posebna sednica Narodne skupštine Srbije u Dvanaestom sazivu, na kojoj će predsednik Srbije Aleksandar Vučić položiti zakletvu i stupiti na dužnost u drugom mandatu.

Radio-televizija Srbije (RTS) direktno će prenositi ceremoniju polaganja zakletve i obraćanja predsednika Srbije.

Tekst zakletve glasi:

„Zaklinjem se da ću sve svoje snage posvetiti očuvanju suverenosti i celine teritorije Republike Srbije, uključujući i Kosovo i Metohiju kao njen sastavni deo, kao i ostvarivanju ljudskih i manjinskih prava i sloboda, poštovanju i odbrani Ustava i zakona, očuvanju mira i blagostanja svih građana Republike Srbije i da ću savesno i odgovorno ispunjavati sve svoje dužnosti“.

Kako je ranije objasnio predsednik Skupštine Ivica Dačić, predsednik će se posle polaganja zakletve obratiti poslanicima ako bude želeo, a na sednici nije predviđena diskusija.

Vučićev mandat ističe 31. maja, s obzirom na to da je istog dana 2017. stupio na dužnost predsednika.

Na izborima za predsednika 3. aprila ove godine Vučić je u prvom krugu dobio poverenje 58,59 odsto birača, odnosno 2.224.914 građana.

Na predsednčkim izborima glasalo je 3.811.585 od 6.502.307 glasača upisanih u birački spisak, odnosno 58,62 odsto. Predsednički izbori su 16. aprila ponovljeni na 35 biračkih mesta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari