Aleksandra Joksimović ambasadorka Srbije u Londonu? 1Foto: FoNet Nenad Djordjevic

Aleksandra Joksimović, predsednica Centra za spoljnu politiku i bivša zvaničnica Ministarstva spoljnih poslova, prema nezvaničnim informacijama Danasa, „ima velike šanse“ da postane ambasadorka Srbije u Londonu.

Snežana Janković, ambasadorka Srbije u Švajcarskoj, trebalo bi da bude imenovana za ambasadorku naše države u Nemačkoj, dok bi Nebojša Rodić, bivši ministar odbrane i aktuelni ambasador Srbije u Azerbejdžanu, mogao da bude postavljen za novog ambasadora u Austriji. Istovremeno, umnogome se spekuliše da će novinar i poslanik SNS Miroslav Lazanski postati ambasador Srbije u Rusiji, ali naši izvori tvrde da „konačna odluka o tome još nije doneta“.

U diplomatskim krugovima spekuliše se, takođe, da bi ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović uskoro mogla da bude postavljena na „neku visoku funkciju u Strazburu“. U tom kontekstu, pojedine diplomate tvrde da će Tanja Miščević, šefica tima Srbije za pregovore sa EU, preuzeti Ministarstvo za evropske integracije.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić najavio je nedavno značajnu „generacijsko-diplomatsku smenu“ i imenovanje 30 novih ambasadora do kraja godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari