Aleksić: Budžet za 2021. godinu rasipnički, neodgovoran, nerealan i predizborni 1Foto: FoNet/Božana Pavlica

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić ocenio je danas da je budžet za 2021. godinu rasipnički, neodgovoran, nerealan i predizborni, a ne razvojni, kako bi želeo da ga okarakteriše ministar finansija Siniša Mali.

„Budžet za 2012. godinu apsolutno ne uvažava prioritete države i građana Srbije, zasniva se na daljem nekontrolisanom zaduživanju i možemo očekivati tešku finansijsku krizu 2021. godine“, rekao je Aleksić.

On je naveo da to pokazuje da se u godini krize u kojoj se nastavlja pandemija virusa korona, novac usmerava na megalomanske projekte poput izgradnje nacionalnog stadiona za koji je predvidjeno 290 milijardi dinara.

Za Vladu Srbije je tako odredjen budžet koji je preko 40 milijardi dinara, dok su subvencije u iznosu od 17 milijardi dinara date Putevima Srbije, 15 milijardi stranim kompanijama, 14 milijardi Železnicama Srbije i 5,2 milijarde za izgradnju aerodroma u Trebinju.

„Ko će odgovoran da dozvoli da se u zemlji u kojoj javni dug preti da izazove dužničku krizu, u zemlji u kojoj se raspada zdravstveni sistem, u zemlji u kojoj decu lečimo SMS porukama, da na ove stvari, na ovakav način bacamo stotine milijardi dinara“, kazao je.

On je rekao da je ova vlast na čelu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem zadužila Srbiju za 16 milijardi evra od 2012. godine.

„To znači da je ova vlast svakog gradjanina Srbije zadužila za 2.000 evra. I to građani treba da znaju kada im govore o bajkama i pričama kako smo mi ekonomski tigar“, rekao je Aleksić na konferenciji za novinare ispred Skupštine Srbije u kojoj je ministar finansija Siniša mali predstavio Predlog zakona o budžetu za 2021. godinu.

Naveo je i da će porast javnog duga nastaviti da raste jer je u 2021. Vlada predvidela deficit od tri procenata ili 147 milijardi dinara, da su poljoprivrednici prepušteni sebi, kao i da će se podsticati uvoz i „ubijati“ domaća privreda i domaća proizvodnja.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Aleksić: Budžet za 2021. godinu rasipnički, neodgovoran, nerealan i predizborni”

  1. Hvala Aleksiću na trudu. Prvi put da čujemo neke cifre. Nažalost stvari stoje daleko gore. Ovako, svake godine Srbiji treba (da bi me svako razumeo) „10“ novčanica, država od privrede i građana „ubere“ „5“ novčanica, znači svake godine fali još „5“ novčanica. Vlast se svake godine zadužuje. Mora da se zadužuje jer bez tog novca nema ni ovog bednog života koji živimo. I tako je od 1945-2020. Sve je satkano od LAŽI. Umesto da smo posle Titove smrti 1980 započeli političko/ekonomske reforme neuspešnog komunizma u kapitalizam sa nadom da ćemo stvoriti privredu koja bi imala profit od tih „10“ novčanica (znači da sami punimo svoj budzet) mi smo straćili 40 godina našta? Na lažni patriotizam.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.