miroslav aleksić foto screenshot RTSfoto screenshot RTS

Kažete premijerko da niste za smenu Bratislava Gašića. Imate pravo na mišljenje, ali ste zaboravili da ovaj skupštinski dom bira i vas i Gašića. Ne znam u kom svojstvu ste ovde, da li ste premijerka sa ostavkom na stolu, ili ćete podneti ostavku. Probajte da pitate šefa Vučića, ako smete, na kojoj se funkciji danas nalazite“, poručio je Miroslav Aleksić, šef poslničke grupe Narodne stranke premijerki Ani Brnabić, nakom njenog podužeg obraćanja parlamentu u kome je Aleksiću poručila da je dotakao dno i da ne želi da mu se obrati sa „poštovani“.

Aleksić je precizirao da je premijerka na njegove primedbe odgovarala sat i 15 minuta i da to najbolje govori o njenoj svesti i savesti, ai nepoznavanju toga čime se bavi i funkcije koju obavlja.

„Možete da me zovete kako hoćete, ne možete me uvrediti, posle one psovke u ovom domu kad ste me uvredili. Prozivate nas za kvorum, a da nijednom niste rekli zašto ste to uradili. Zašto niste dali kvorum, vi iz većine? Na ovom spisku se nalazi 118 narodnih poslanika juče upisanih da podignu putne troškove. Ako je nas iz opozicije bilo 60, 70 šta je s ostalima koji u se upisali a nisu ušlu u salu“, rekao je Aleksić.

On je upitao premijerku i da li je čula zahteve protesta „Srbija protiv nasilja“?

„Da li ste čuli za smenu REM-a, za oduzimanje nacionalnih frekvencija Pinku i Hepiju kao meru zato što krše zakon? Da li ste čuli za smenu rukovodstav RTS-a? Da li ste čuli za zabranu štamapanja tabloida koji godinama šire mržnju i blud? Da li ste čuli za smenu ministra Gašića koji sedi pored vas? Za smenu Aleksandr aVulina? Da vam pojasnim to nema na Pinku, jer se ne prenosi, ali da vam kažem ovde u plenumu Skupštine pošto kažete da nijednu jedinu meru nismo predložili. Kažete da ne vidite odgovornost Bratislava Gašića, ništa vam nije jasno. To jedino vi ne vidite, isto kao i za ove zahteve, pa vas molim da pročitate moj stenogram. Možda ipak tu nešto nađete na šta bi trebalo da odgovorite vezano za odgovornost Bratislava Gašića“, rekao je Aleksić.

On je upitao ima li odgovornosti ministar Gašić i za to što sakriva dva minuta snimka sa naplatne rampe Doljevac, koji se sad nude porodici Gligorijević.

„Da li ćete da oduzmete oružje Zvonku Veselinoviću i Petru Paniću Pani, probajte da mi odgovorite na to. Kažete sve funkcioniše u policiji. ako je tako kažite mi za direktora policije je l’ ga ima ili ga nema?“, upitao je Aleksić premijerku, a onda je naveo da je Predrag Koluvija prvo pozvao Gašića kada ga je policija zaustavila i da je okazivao prepisku sa ministrom policije , tadašnjim šefon BIA . Aleksić je rekao i da je danas o tome govorio jedan od policajaca na saslušanju, vezano za Jovanjicu .

Na dobacivanje da je dokazano da Aleksić ne govori istinu , potredsednik Narodne stranke pokazujući fotogtafije Vučića i Koluvije, rekao je da je Koluvija svuda oko naprednjaka.

“ Ja sam svoju kaznu platio, a vi ćete tek da platite“, rekao je Aleksić.

Odgovarajući na optužbe Miroslava Aleksića da je Vladimir Đukanović u emisiju doveo upravo Koluviju i da je zbog toga platio kaznu Advokatskoj komori Srbije, poslanik SNS rekao je da je vrlo ponosan na tu emisiju, jer je ubila komplletnu arhitekturu izmišljene afere.

“ Kad kaže neko kažnjeni ste u Advokatskoj komori. Jesam, ali nije još pravosnažno. Imam pravo žalbe. I to je vrlo važno, zato što je dotični gospodin kompletnu aferu bazirao na poluinformacijama iz istrage da kreira aferu progona i svoju političku karijeru da gradi na grbači drugih. E, tako se danas govori o aferi Jovanjica, gde se citira jedan svedok, ima ih dvojica, koji mesecima nisu smeli da dođu.
A onda dolaze tempirano kad se izmišlja afera prema Bratislavu Gašiću, priprema se cela medijska logistika, Jelena Zorić, N1, Nova S…“, naveo je Đukaović.

On je rekao da mi danas imamo presuđivanje u medijima.

„Imamo novu Oznu, a valjda je on zamislio da će biti šef Ozne. A nadam se da će jednog dana odgovarati i završiti u zatvoru“, rekao je Đukanović.

Ministar policije Bratislav Gašić negirao je da je imao bilo kakve kontatke sa Koluvijom , osim jedne jedine poruke i da to stoji u spisima predmeta.

“ Odgovorno tvrdim da sa Predragom Koluvijom postoji iz oktobra meseca, znači šest meseci pre hapšenja, samo jedna jedina poruka, a to je „Čestitam vam dan BIA“ i „Hvala vam, ove godine nećemo slaviti“. I to svako od vas, svako od novinara može da vidi. Nikakve kontakte, nikakve veze. Ali danas pošto se završava ceo taj proces oko Jovanjice dolaze da svedoče ljudi koji da bi odbranili svoj kriminal imaju pravo pred sudom i da lažu. Ne zaboravite da postoji izjava šefa tog svedoka, koja je kontadiktorna njegovoj izjavi. Kako se kod Koluvije našla legitimacija, ne BIE, nego policije i to broj značke čoveka iz Trstenika , koga poznajete i čiju suprugu ste zaposlili „, poručio je Gašić Aleksiću i dodao da je spreman da odgovara za sve i da je spreman da svedoči .

On je poručio Aleksiću da ako opozcija želi da postavlja ljude na nekim mestima, onda mora da se ide na izbore .

„Razumem ja da vi želite da bacite što jači kamen na mene i premijerku , kako biste dobili neki poen . Vi imate pravo kao poslanici da kažete sve to, a da to sutra ne dobije epilog pred sudom, a lično bih voleo da se za ovo što je rekao prethodni govornik pred sudom dokaže ko laže.“, poručio je Gašić i dodao da je Aleksić krenuo celu priču oko Jovanjice sa napadom na predsednika, na njegovog šefa , kako je rekao i dodao da se Koluvija nalazio na nekim skupovima kao privrednik.

Pa šta to znači? Znate li koliko ja slika imam gde se nalaze neki kriminalci koji imaju teretane, na nekim velikim skupovima“, rekao je Gašić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari