Miroslav Aleksićfoto FoNet Milica Vučković

Jedinstveno je mišljenje koalicije Srbija protiv nasilja da je poziv predsednika Srbije Aleksandra Vučića na konsultacije obična farsa i da ne želimo da učestvujemo u razgovorima sa čovekom koji je učestvovao u brutalnom prekrajanju izborne volje, izjavio je danas predsednik Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić.

„Mi ne smatramo da je ta vlast legitimna, već da je uzurpirana brutalnom krađom izbora – Vučić je uzurpator i to traje godinama unazad, ali je sada uhvaćen u tome“, rekao je Aleksić za televiziju N1.

Suština izveštaja ODIHR o izborima u Srbiji nije u tome da li će biti oštar, naveo je Aleksić, već da će to biti istina o stanju državnih institucija kroz prizmu izbora.

„Izbori su samo pokazatelj gde mi danas živimo i da zakoni i institucije ne postoje“, ukazao je Aleksić.

On je dodao da je dolazak međunarodne komisije u Srbiju neophodan i da „histerija vlasti“ tim povodom postoji jer znaju da su uhvaćeni u krađi.

„Ako niste krali izbore i ako je sve bilo po zakonu, pa zašto se bojite? Pustite te ljude da dođu i kažu da je sve bilo u redu“, rekao je Aleksić.

On je istakao da se izbori u Beogradu moraju ponoviti zbog krađe, a ne zbog predstave za građane Srbije koju priređuje režim sa Nestorovićevom listom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari