Alimpić: U Srbiji sve zavisi od volje Vučića

Ostavite komentar


  1. Ko je bezgrešan, neka prvi baci kamen. Zato svi oni koji su mogli a nisu uhapisli Aleksandra Vučića od 1995 i „ubijte jednog Srbina mi ćemo 100 muslimana“, dele zajedničku odgovornost, zašto se A.Vučić našao na vlasti, te je itekako spreman posle predaju +2 miliona Srba tokom 90tih preda 100 hiljada Srba jednom albancu Tačiću. Osnovno je pitanje kakav moral imaju oni koji su se snašli u „privatizaciji“ i dočepali se nekretnina vrednosti nekoliko desetina hiljada, nekoliko stotina hiljada evra ili nekoliko milion evra, opljačkali sa režimom staru deviznu štednju koji i posle 23 godine od pljače treba da vraćamo gastarbajterima još 10 godina iz budžeta, ili svi koji nagrađeni od režima devedesetih sa 10 godina „penzijskog staža“ a da nisu platili 100 evra za 10 godina. A što se tiče vlasti Vučića, i u vreme „sretnog socijalizma“ su nicale svugde „titove vile i lovačke kuće“ a da broz nije znao da postoje. Zbog pogrešne procene da je moguće pomirenje sa onima koji su sa „većinom“ od 10 procenata članova „komunista“ i „socijalista“ u odnosu na broj građana držali vlast, bez oduzimanja imovine i kažnjavanja za višedecenijske odluke protiv Srpskog naroda, vratili smo se u sretni socijalizam, sa medijskim mrakom, vladavinom 10 procenata koji su isto kao i Brozovi i Miloševićeve pristalice spremni itekako da dokažu svoj „demokratski nivo“ ubijajući ili zatvarajući doživotno svoje političke protivnike. Nije bio ozbiljan znak kada su Brozovi pioniri i skojevci izabrali Tomu zidara Nikolića sa tri razreda građevinsk škole za predsedniak umesto „bravara“ preko koga se ušunjao Vučić, jer Nikolić nije poslušao savet Šeštlja „šta treba uraditi“ kad Vučić „poludi“, zato „nesretni“ Toma sedi u rezedenciji predsednika Srbije o trošku stanovništva, još je dobio milion evra za proširenje da stanu sva garderoba supruge Dragice koju je „prikupila dobrotvornim radom“, a „vučići“ „jutke“ „simonovići“ „noćni fantomi“ su svima za vratom.

  2. Tako ste se i vi ponasali dok ste bili na vlasti, doduse vas naslednik Vucic vas je pretekao, i drzi apsolutnu vlast u svim segmentima, ttrerbace da prodje najmanje dve tri generacije da u Srbiji pocne da se razvija demokratija, sve to Vucic dobro zna zato se tako i ponasa, u medjuvremenu pojavio se neresiv problem i za njega, odumiranje sela , sve manje radjana i na kraju odlazak mladih ( a to sto lupeta da nam govori istinu o Kosovu i da nam otvara oci, budalaste izjave su mu zastitni znak)

  3. opet zahtevi za smenama i opet su suštinski važan zahtev slobode medija zatrpava nevažnim stvarima tipa smene ministra ili njegovog sekretara. opozicija nikad neće naučiti da ostane fokusirana na važne stvari i zauvek će ostati na 10-20%

  4. Sve dok se ovakvi ne pociste iz opozicije Vucic ce da vlada. 12 godina su imali da Srbiju nacine normalnom drzavom, a umesto toga oni su je poprilicno opljackali i na kraju nam i zahvaljujuci svojim delima doveli sveznajuceg radikala na vlast. Pa cak je i pola njihove bivse ekipe sada u dvoru kod vrhovnog. Srbija je bas u problemu. Ni gore vlasti, ni gore opozicije.Bojim se da ce zahvaljujuci tako upornom drzanju istih likova u gotovo svim partijama, ova drzava biti u velikim problemima jos barem nekoliko decenija, sve dok priroda ne ucini svoje, a i tada ko zna? Mozda naslednici budu jos gori?

  5. Ovo što imamo danas u Srbiji samo potvrđuje da je Srbija jedna zaostala zemlja u kojoj provladava primitivno i nepismeno stanovništvo. Naravno, vlast podržava takvo stanje i pospešuje odlazak mislećih ljudi. Kada tome još dodamo da su Srbi većinski prilično strašivi, poltroni i da se boje svake vlasti, teško da će se ovde desiti bilo kakve promene u dogledno vreme.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.