Aljbin Kurti izabran za premijera Kosova 1Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Skupština Kosova je večeras sa 67 glasova za i 30 protiv izabrala Aljbina Kurtija za premijera Kosova.

U Vladi koju predvodi Kurti su tri zamenika premijera, prvi zamenik premijera je Besnik Bislimi, iz redova Samoopredeljenja koji će biti nadležan za evropske integracije, dijalog i razvoj, Doniku Gervala, iz Inicijative Vjosa Osmani, koja će obavljati i dužnost ministarke spoljnih poslova, i Emiliju Redžepi iz redova bošnjačke zajednice, koja će biti zadužena i za položaj manjina i ljudska prava.

Za ministra unutrašnjih poslova je izabran Dželjalj Svečlja, Aljbuljena Hadžiju je ministarka pravde, Rozeta Hajdari je ministarka trgovine i industrije a Hekuran Murati ministar finansija.

U Vladi su i ministar obrazovanja i nauke Arberie Nagavci, ministar kulture, omladine i sporta Hajrulah Čeku, ministar poljoprivrede Faton Peci, ministar infrastrukture Ljiburn Aljiu, ministar ekonomije Artan Rizvanoli, dok će ministarstvo zdravlja preuzeti Arben Vitia.

Za ministra odbrane je predložen Armend Mekaj, ministarstvo lokalne samouprave će voditi Eljbert Krasnići, Fakrim Damka, iz redova turska zajednice, će voditi ministarstvo regionalnog razvoja i Goran Rakić će biti ministar za zajednice i povratak.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

8 reagovanja na “Aljbin Kurti izabran za premijera Kosova”

 1. Baš je bilo lepo gledati kako Milan Rakič daje zakletvu kako če poštovati Ustav Republike Kosovo

   • Milan Rakić je pošten Srbin i odan gradjanin Republike Kosovo. On je isto tako odan i predsedniku Srbije. Pametan covek, zaradjuje 4.000 eura mesecno

  • I lepo je videti kako znate srpski.Sta ga briga uzima vam lovu ima lepu platu covek.

   • Izgleda niste razumeli moj komentar. Pridev ‘posteni’ ima negativnu konotaciju medju Albancima, jer u proslosti Srbija je nazivala ‘postene Albance’ ljude koji su bili kolaboracionisti starog rezima. Za one koje se secaju, Rahman Morina je bio posteni Albanac. U danasnje vreme, Demo Beriša, predsednik Matice Albanaca Srbije je klasican primer ‘postenih Albanaca’, jer navodno predstavlja Albance, a ustvari je postavljen od vlasti. U tom smislu, Rakic je danas ‘posteni Srbin’ na Kosovu.
    Sve ima svoju cenu! Rakic kosta 1.100 eura mesecno.

 2. Nikoga nisam vredjao, samo sam konstatovao da je lepo videti kako se Rakic zakleo na Ustav Republike Kosovo.

 3. Moje iskrene cestitke gospodine Kurti Nadam se da ce vasim izborom na ceu drzave Kosovo konacno doci i do zaokruzivanja drzavnosti republike Kosovo i konacnog prijema u UN EU i NATO

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.