Ambasada Ukrajine: Milan Stamatović je ruski plaćenik koji se predstavlja kao srpski političar 1Milan Stamatović/Foto: Nenad Kovačević/Danas

Milan Stamatović ne samo da pokušava da pokvari bilateralne odnose između Ukrajine i Srbije, već aktivno radi na podrivanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, saopšteno je danas iz ambasade Ukrajine u Srbiji.

U saopštenju se navodi da je Milan Stamatović posetio Moskvu „da podrži rusku agresiju protiv Ukrajine“.

„Podržao je ubistva stotina dece i hiljada odraslih, državljana Ukrajine svih nacionalnosti, Ukrajinaca, Rusa, Belorusa, Grka i mnogih drugih, a koje je izvršila Putinova horda“, navodi se.

Ambasada, navodi se dalje, naglašava da „po nalogu rosijskog fašističkog režima“ Milan Stamatović ne samo da pokušava da pokvari bilateralne odnose između Ukrajine i Srbije, već aktivno radi na podrivanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije.

„Sigurni smo da će rukovodstvo Srbije i nadležni organi obezbediti odgovarajuću, uključujući i javnu, procenu subverzivne aktivnosti moskovskog plaćenika, koji se predstavlja kao srpski političar“, stoji u današnjem saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.