Ambasada Ukrajine u Srbiji: Dan pobede obeležili smo sa našim prijateljima, srpska strana će sa predstavnicima zločinačkog režima

Ostavite komentar


  1. Poštovani,
    problem nije u žrtvama. Ukrajinske žrtve u Srbiji doživljavaju se kao „deo“ svih žrtava sovjetsKOG NARODA. Tako su nas učili profesori istorije. Čak i ja, do skoro nisam znao da postoji razlika izmedju termina „Kijevski rus“ i termina „Kijevska Rusija. Kako danas bilo kome u Srbiji objasniti da ste vi Ukrajinci jedno ,a Rusi nešto drugo. Razumećete kada kažem da su Turci jedno, a mi Srbi drugo. Ali kako objasniti posle pet vekova suživota vas i Rusa da vi i oni niste jedno te isto SLOVENI.

  2. Proglasiti ga za personu non grata. Ne može da vređa zemlju u kojoj je akreditovan

  3. A i jedni i drugi nas merkaju,kao da smo država od 50 miliona ljudi,a ne 6 (realno možda ni 5). Vodite vi vaše politike,a Srbiju pustite na miru,juče sa vama sutra sa njima,i mirni svi,ili to ne može tako ?

  4. Zašto vlast dozvoljava da se ponižava Srbija i Srpski narod od Ukrajinskog ambasadora koji je očito predstavnik nacističke klike. Treba mu uskratiti gostoprimstvo.

  5. Istorijska je cinjenica da su se milioni Ukrajinaca u Drugom svetskom ratu borili na strani Hitlerove Nemacke. Mogli su sa Olafom Solcom da proslave, njegov deda Fric je bio SS oficir.

  6. Da li je i Bandera, koji je u Ukrajini proglašen za nacionalnog heroja, takođe bio borac protiv nacizma?

  7. Gospodine ambasadore, molim Vas da mi objasnite ko je docekao Nemce u Kijevu 1941. sa cvecem? Ko je Bandera? Ko je pobio Jevreje u zapadnoj Ukrajini? Zasto Azovci sada nose nacisticka obelezja?

  8. Puno poštovanje i divljenje za herojski Ukrajinski narod. Istina i pravda su na vašoj strani, a to znači i pobeda. Živela Ukrajina.

  9. Možda je ambasador ogorčen, ali ta njegova izjava je u najmanju ruku nekorektna, jer ne priliči jednom diplomati. Drugi svetski rat je bio, potpisano je primirje, to su istorijski datumi i obeležavaju se svake godine. Ne može da se izbriše istorija i zna se ko je bio pobednik u tom ratu. Inače, ambasador Ukrajine je završio svoj mandat krajem februara ove godine i trebao je da se vrati u svoju zemlju, ali je odjednom počela ruska intervencija i tako je na svoju sreću ostao u Srbiji. To treba da poštuje.

  10. Vi proslavljajte savasim zlocincima US i Nato ,ako ti se nesvida u nasoj demokratskoj Srbiji idi kudu niko te nece zaustaviti.

  11. Ko Vas je terao da Moskvi pretite nuklearnom bombom i da ne poštujete mirovni sporazum iz Minska , sa njima slavite i paradirajte !! Zbog njih ste svoju zemlju uništili .
    Srbiju 1999. godine niste nikako pomogli i nemate prava da joj išta spočitavate . Gledajte vaše naciste šta rade od 2014 .

  12. Sramno je da DANAS toleriše izraze poput „ruske zveri“, „zločinački Putinov režim“ i slično. Ukrajinski ambasadori se bezobrazno ponašaju, prednjači Meljnik u Berlinu. To što Rusija i Ukrajina ratuju je njihova stvar, a njihovi ambasadori treba da se drže minimuma pristojnosti. Postupak DANAS-a da objavi ovakvo pismo je skandalozan. Sramota.

  13. postala je jako iritantna vaša prozivka svih onih koji vam momentalno nisu dali podršku na sve načine kojih se vi možete setiti. Iritirajuća, dosadna, bezobrazna kuknjava.

  14. Šta sad, zbog Putinove agresije na Ukrajinu treba zaboraviti suštinski doprinos koji su Rusi dali pobedi nad Hitlerom? Besmislica

  15. Ambasador Ukrajine je u pravu kada ističe doprinos naroda Ukrajine pobedi nad fašizmom ali ne želi da kaže i da je Rusija podnela najveće žrtve. Znamo da su besni na rusiju ali činjenice su činjenice. Nažalost, Ukrajina je pala pred fašističkom filozofijom zapada i tako postala izvor sukoba koje je Rusija htela sprečiti ali zapad to nije dozvolio jer mu treba taj konflikt za stavljanje Rusije pod svoj uticaj žrtvujući Ukrajinu kojoj se fašist sada svete za masovno učešće i doprinos borbi protiv fašizma. To Ukrajinsko sadašnje rukovodsvo ne želi da čuje i vidi jer je i samo deo zavere zapada koji ih je doveo na silu i prvaru na vlast i sada moraju da plaćaju uslugu. Treba ambasadore sve dobro izvagati pa onda obaveštavati javnost.

  16. Moj deda je ratovao i učestvovao u oslobodjenju Srbije i tadašnje Jugoslavije od fašista, a ja doživeo da nam vaši saveznici gospodine ambasadore bacaju bombe na gradove i ubijaju decu i najmilije. Neka, ostaću na strani Hrista.

  17. “Persona non grata“ je ruski ambasador koji pozivom na paradu u Beogradu pod nazivom “Besmrni puk“ , direktno podriva nacionalne interese Srbije. Na našu žalost, Ukrajinski ambasador je odao počast žrtvama u društvu svojih prijatelja i istomišljenika, kao što to i Srbija radi u društvu Rusije, Belorusije, Južne Koreje, Sirije i Eritreje.

  18. Srbi sramite se, gdje je ostao vaš karakter, šta je ostalo od nekad slobodarskog naroda?

  19. Proglasiti persona non grata, on je prijatelj najvećih nacista. Napolje iz Srbije.

  20. Ja ne znam zasto dopustamo ovakav ne diplomatske jezik jednom ambasadoru. Mada kada cujem sta prica njegov kolega u Nemackoj bez posledica mozda da se I ne cudimo

  21. Veća je istorijska činjenica da su Rusi bili u savezu sa Hitlerom na početku rata, ds su napali poljsku sa ledja, dolje hitler napredovao sa svoje strane. Mnogo je to veća činjenica nego da su ukrajinci bili na strani Hitlera. To je ista činjenica kao da su i Srbi imali lađu koja je bila sa nacistima tada.

  22. Допринос Црвене армије у борби против фашизма и ослобађању Београда, о ком говори уважени амбасадор, огледао се и у бројним стрељањима цивила, али и силовању жена. Црвену армију, између осталих, чинили су подједнако и Руси и Украјинци.

  23. @Nenad, stidite se svog komentara. Rusi i Ukrajinci borili su se zajedno, da poraze nacističku Nemačku. Ukrajina je podnela najveću zrtvu u drugom svetskom ratu, izgubivši oko osam miliona svojih građana.

  24. Za svaku osudu je ponašanje Srbije, posebno svih stranaka i pokreta, osim GDF, koji ni na koji način ne osudjuju sutrašnju rusku paradu u Beogradu. Isto se odnosi i ove komentatore koje spočitavaju Banderu i njegov odnos sa Nemcima- zaboravili su na kolaboraciju četnika i ljotićevaca sa Nemcima.

  25. Pljunuli ste na sve te zrtve udaljavanjem od bratske Rusije i priblizavnjem zapadu koji Rusiju opkoljavaju i rade joj o glavi. Presli ste crvenu liniju najavom ulaska u NATO cime bi se raketni sistemi postavili na granicu sa Rusijom cime bi bila ugrozena Moskva. Posledice su grozne, ali mora se misliti na njih dok se kreiraju uzroci.

  26. @Čitalac
    Kakav je Putinov režim- milosrdan u Siriji, Čečeniji, Kazahstanu, Ukrajini?

  27. Nisu mi baš poznati ti antifasisti iz evrope a da nisu rusi?!? Nemci, holandjani, norvezani, spanci, italijani, 98% francuza i slicni?????

  28. Poštovani ambasadore,
    Ja nemam nikakvo oružije da bih poslao u Ukrajnu kao pomoć ali imam nekih petardi od prošle godine pa ako vam odgovara mogu da pošaljem 3 kutije jer će vam to pomoći isto kao i ono oružije što vam šalje Evropa.

  29. Seca li se neko spaljenih Ruskih civila u Odesi 2014..da li je neko odgovarao za to..?

  30. Stvarno, sta mi imamo od njegovog izvinjenja, da li mogu da ožive oni kojih više nema…Kad vam Srbi nesto trebaju eto vas sa izvinjenjima, prvo nas pobijete, a onda izvinite… Vi ste najviše krivi, umesto da date ruku bratskoj vam Rusiji vi postanete marionete… Vas narod pati, vaš, njemu se izvinjavajte…

  31. Objasnite mi ovo da ce komentar biti objavljen samo ako administrator dozvoli… A nikad ne dozvoli… Iako, stvarno sam sa druge strane Vase istine, a ne vredjam, samo iznosim svoje mišljenje…

  32. Pa ovo je stvarno prekardašilo svaku meru. Hajde što nas ubeđuje da su ovce krive a vukovi nevinašca, nego što nas otvoreno vređa u sopstvenoj zemlji. Dokle? Zašto se ovo mora trpeti?

  33. to su sve profi diplomate na svim stranama, placeni i birani da se brinu za mir i red u svoloj drzavi. Pa ako nisu u stanju da se sa komsijom dogovre kako se moze ziveti skupa onda su promasili svi i niko drugi im nije kriv. Rata nebi bilo kada bi ti sto zakuvaju morali sami da se bore.
    Sto se tice UN koliko se secam i Jugoslavija je medju osnivacima, a to je nasa istorija. Nadam se da ce se sto prije naci neki dogovor za mir da bi sto manje ljudi patilo. I kod nas je bio nepotreban rat koji se sad nespominje sto ga ne cini laksim, zato gledajte za mir a ne da se siri.

  34. Glupo je povezao ondašnju pobedu sa današnjim ratom.Nema veze jedno sa drugim.Isto kao što svaki ukrajinac u njihovim redovima nema istetoviran kukasti krst na rukama i grudima.

  35. Gospon ambasadore, gde ste se vi školovali za diplomatu? Ponašate se kao primitivac.

  36. Da je Srbija oybiljna država ovaj bi bio proteran još danas. Na žalost, Srbija je daleko od oybiljne države …

  37. А спаљени руси у Одеси???? Ако смете да објавите

  38. Srbija nece sa Azovcima, sa onim koji vezu građane za bandere i bicuju do smrti.
    Gospodine ambasadore samo reci jesu li ovi azovci zlocinci

  39. Ovog tako reći ambasadora treba poslati kući pa neka tamo određuje ko će i sa kim slaviti.

  40. Nisam video fasisticke oznake na rusima, niti nacisticke parade u Moskvi.

  41. Izgleda da bi nam zabranili slaviti Dan pobede and fasizmom !

  42. Pa kako ste se onda danas svrstali upravo sa nekadašnjim neprijateljima baš protiv Rusije. Nešto tu ne štima. I ne držite na predavanja o tome šta su naši interesi ili idite kući bivši prijatelju.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.