Ambasador SAD Godfri: Cilj mi je da dam sve od sebe da unapredim odnose 1Ambasador SAD Entoni Godfri Foto: Beta/Miloš Miškov

Ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri izjavio je danas u Beogradu da je njegov cilj da učini sve što može da unapredi odnose dve zemlje i da je najbolji način podrške Srbiji pomoć Vašingtona na njenom evropskom putu.

„Moj cilj je da dam sve od sebe da odnosi SAD i Srbije budu unapređeni i želim da zahvalim Poslaničkoj grupi prijateljstva sa SAD za podršku tom mom cilju. Moj i stav moje zemlje je da je najbolji način za pružanje podrške Srbiji – podrška njenom cilju, članstvu u Evropskoj uniji“, rekao je Godfri na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

Posle sastanka s Poslaničkom grupom prijateljstva sa SAD, na zajedničkoj konferenciji s predsednikom tog tela Draganom Šormazom, Godfri je kazao da je čuo stavove mnogih članova srpskog parlamenta, da ceni njihove predloge i savete, i da se unapred raduje narednim prilikama u kojima će se susretati.

Dodao je da mu je „velika čast da bude“ u parlamentu Srbije i zahvalio Šormazu na angažmanu.

Šormaz, poslanik Srpske napredne stranke, rekao je da je sastanak bio konstruktivan, da su poslanici s Godfrijem razgovarali o budućnosti i o tome koliko Ambasada SAD i parlament Srbije mogu da učine da saradnja dve zemlje bude bolja.

„Razgovarali smo o tome kako da resetujemo odnose na ono što je nekada bilo, da se oslanjamo jedni na druge i da budemo veliki prijatelji“, naveo je Šormaz.

On je dodao da je Srbiji u trenutnoj situaciji „potrebna pomoć od svih, naročito od SAD, zemlje koja se smatra predvodnikom demokratskog sveta“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari