Ana Brnabić bez komentara o pismu Meloni, Makrona i Šolca upućenom Vučiću 1Foto: FoNet/Ana Paunković

Premijerka Ana Brnabić je upitana o pismu Francuske, Nemačke i Italije (Đorđe Meloni, Olafa Šolca i Emanuela Makrona) upućenom predsedniku Aleksandru Vučiću, rekla da je to pismo upućeno u Predsedništvo i da nije u redu da ga komentariše.

Brnabić je rekla da ove godine ni predsednik SAD Džozef Bajden u čestitki za dan državnosti nike rekao da dijalog vodi u međusobno priznanje.

Kako je sinoć javila Radio televizija Srbije (RTS), u predsedništvo je stiglo pismo koje su potpisali francuski predsednik Emanuel Makron, nemački kancelar Olaf Šolc i italijanska premijerka Đorđa Meloni.

Sadržaj pisama nije poznat, navela je RTS.

Podsetimo, predsednik Vučić je 20. januara, nakon sastanka u Beograd sa takozvanom diplomatskom petorkom izjavio da je za Beograd prihvatljiv koncept francusko-nemačkog plana za Kosovo uz jednu rezervu i da nastavlja razgovore o tome.

Prethodno je u više navrata izjavljivao da je taj plan, čije su verzije objavljivane u javnosti kao non-pejper, nezvanični dokument, nije prihvatljiv i da je Srbija uzvratila svojim non pejperom.

U diplomatskoj petorci su specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslav Lajčak, zamenik pomoćnik američkog državnog sekretara i specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar, savetnici za spoljnu i bezbednosnu politiku predsednika Republike Francuske i kancelara Savezne Republike Nemačke, Emanuel Bone i Jens Pletner i diplomatski savetnik predsednika Vlade Republike Italije Frančesko Talo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari