Ana Brnabić: Opozicija pokušava da odloži izbore uz pomoć međunarodne zajednice 1foto (BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/Peđa Vučković)

 

Prmijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da opozicija pokušava da odloži prevremene izbore, koje je zahtevala, i u tome traži pomoć međunarodne zajednice i stranih ambasada.

„Zahtevali su izbore do kraja godine, i parlamentarne i lokalne zajedno, a sada se obraćaju međunarodnoj zajednici i stranim ambasadama i pokušavaju da dođe do odlaganja izbora, kao i promene odluke da će izbora uopšte biti, jer znaju da će doživeti nesupeh“, rekla je Brnabić novinarma u Ubu gde je obišla početak radova izgradnje regionalne sanitarne deponije „Kalenić“.

Na pitanje da li se zahtevi koje je navela u zvaničnom pismu OEBS-u da razmotri slanje Misije eskperata koji bi radio na proceni predizbornog okruženja i same pripreme za izbore, razlikuju od onih koji je naveo deo opozicije u pismu međunarodnoj zajednici, premijerka je kazala da ti zahtevi nisu ni slični.

„Mi smo ozbiljni i konkretni, a oni kao i u svemu što rade neozbiljni. Oni pokušavaju da strani faktor uvuku u izazivanje nemira, što do sada nikada nije uspelo i mislim da ni neće uspeti“, rekla je Brnabić.

Komentarišući šta je urađeno da budu bolji izborni uslovi ona je navela da je ;implementirano 79 odsto preporuka OEBS-a za samo dva izborna ciklusa, i po tome je Srbija prva u svetu.

Dodala je da se nada da će u oktobra predstavnici Kancelarije OEBS-a za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) doći u Srbiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari